Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

V Maďarsku sprísnili homofóbny zákon. Provládne médiá kritizujú aj lego v dúhových farbách

Maďarská vláda sprísnila nariadenie, ktoré má maloletým osobám zabrániť dostať sa do kontaktu s témami homosexuality a transsexuality. V utorok večer bolo v zbierke zákonov zverejnené nové nariadenie, podľa ktorého sa obmedzenia netýkajú len kníh a filmov, ale aj hračiek, ako sú bábiky či stavebnice Lego. Uviedla to v stredu agentúra DPA s odvolaním sa […]
Menej ako 1 min. min.

Maďarská vláda sprísnila nariadenie, ktoré má maloletým osobám zabrániť dostať sa do kontaktu s témami homosexuality a transsexuality. V utorok večer bolo v zbierke zákonov zverejnené nové nariadenie, podľa ktorého sa obmedzenia netýkajú len kníh a filmov, ale aj hračiek, ako sú bábiky či stavebnice Lego. Uviedla to v stredu agentúra DPA s odvolaním sa na maďarské médiá kritické voči vláde.

Maďarský parlament schválil 15. júna 2021 vládny návrh zákona o ochrane pred pedofíliou, ktorý sa rôznymi pozmeňujúcimi návrhmi rozšíril aj o zákaz propagácie sexuálnych menšín medzi mladými ľuďmi. Okrem iného zakazuje sprístupňovať deťom a mládeži knihy, filmy a iné dátové nosiče, ktoré zobrazujú sexualitu odlišnú od heterosexuálnej. Zodpovedajúce produkty sa môžu predávať len zabalené v maloobchodných predajniach a nesmú sa ponúkať v detských oddeleniach.

Nové nariadenie stanovuje, že všetky produkty, ktoré tematizujú “odchýlku od pohlavia pri narodení, zmenu pohlavia, propagujú homosexualitu alebo samoúčelne prezentujú sexualitu”, sa nesmú predávať v okruhu 200 metrov od kostolov, škôl a iných školských zariadení.

Nariadenie nekonkretizuje okruh produktov. Provládne médiá predtým kritizovali, že neheterosexuálny obsah sa už “nasťahoval do detských izieb”, napríklad v podobe bábik, ktorých pohlavie je možné zmeniť alebo ktoré sú rodovo neutrálne, či kociek Lega vo farbe dúhy, symbolizujúcich LGBT komunitu. V týchto médiách sa navyše homosexualita často stotožňuje s pedofíliou, konštatuje DPA.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie