Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

V MARTINE VYRASTIE MODERNÁ NEMOCNICA SO 660 LÔŽKAMI Vedenie martinskej nemocnice podpísalo zmluvu s víťazom verejného obstarávania na zhotoviteľa výstavb…

🏥 V MARTINE VYRASTIE MODERNÁ NEMOCNICA SO 660 LÔŽKAMI 🛌 Vedenie martinskej nemocnice podpísalo zmluvu s víťazom verejného obstarávania na zhotoviteľa výstavby. Je ním skupina dodávateľov 🦺 ADIFEX – HORNEX – DSC – SYTIQ – NEMOCNICA MT s cenovou ponukou 375 miliónov eur. Nová Univerzitná nemocnica sv. Martina je po nemocnici v Banskej Bystrici ďalším […]
Menej ako 1 min. min.

🏥 V MARTINE VYRASTIE MODERNÁ NEMOCNICA SO 660 LÔŽKAMI 🛌

Vedenie martinskej nemocnice podpísalo zmluvu s víťazom verejného obstarávania na zhotoviteľa výstavby. Je ním skupina dodávateľov 🦺 ADIFEX – HORNEX – DSC – SYTIQ – NEMOCNICA MT s cenovou ponukou 375 miliónov eur.

Nová Univerzitná nemocnica sv. Martina je po nemocnici v Banskej Bystrici ďalším dôležitým projektom, na ktorý je z Plán obnovy a odolnosti SR vyčlenených 256 miliónov eur. Vláda na dnešnom rokovaní odsúhlasila, že zvyšná čiastka bude pokrytá z voľných zdrojov Plánu obnovy, zdrojov EÚ, štátneho rozpočtu alebo iných alternatívnych zdrojov financovania.

Nemocnica bude mať vlastnú ✅ ambulantnú, ✅ diagnostickú a ✅ terapeutickú časť, ✅ samostatný trakt pre detskú medicínu a ✅ urgentný príjem s traumacentrom. Vznikne v nej 660 lôžok v prevažne jednolôžkovom štandarde izieb.

Projekt je navrhnutý s minimálnym vplyvom na životné prostredie. Vybavenie najmodernejšími technológiami sprístupní výdobytky medicíny pacientom a zároveň poskytne optimálne podmienky na výchovu budúcich zdravotníkov z Jesseniovej lekárskej fakulty UK v Martine.

Termín na dodanie nemocnice v štádiu hrubej stavby je do 30. júna 2026. Vybavenú nemocnicu sa zhotoviteľ zaviazal dodať do 31. decembra 2028.

🎥 Pozrite si záznam z dnešnej tlačovej konferencie: https://fb.watch/swbUbRlYdZ/

#zdravotnictvo #univerzitnanemocnicamartin



Zdroj: Ministerstvo zdravotníctva SR

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie