Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

V miske zmiešajte tri ingrediencie. Rodina bude kričať od radosti

19.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Oksana Mizina). Ako čo najlepšie využiť sezónu čerstvého ovocia? Najlepším spôsobom je pripraviť k nim niečo, čo zvýrazní ich chuť a je ideálne pre deti aj dospelých. Ak máte doma ľudí, ktorí sa dožadujú jedla, a všetkým škvŕka v bruškách, môžete v priebehu chvíľky pripraviť kefírové palacinky. Stačí zmiešať […]
2 min.

19.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Oksana Mizina).

Ako čo najlepšie využiť sezónu čerstvého ovocia? Najlepším spôsobom je pripraviť k nim niečo, čo zvýrazní ich chuť a je ideálne pre deti aj dospelých. Ak máte doma ľudí, ktorí sa dožadujú jedla, a všetkým škvŕka v bruškách, môžete v priebehu chvíľky pripraviť kefírové palacinky. Stačí zmiešať niekoľko ingrediencií, osmažiť, pridať ovocie a je hotovo. Garantujeme vám … zmiznú rýchlejšie, ako by ste čakali.

Kefírové palacinky. Stačí zmiešať niekoľko ingrediencií, osmažiť, pridať ovocie a je hotovo
Foto: shutterstock/Oksana Mizina

Ako pripraviť kefírové palacinky?

Kefírové palacinky sa pripravujú veľmi jednoducho. Mnohí ľudia ich nazývajú „palacinky“, hoci tie pôvodné sa pripravujú z droždia a do cesta sa pridávajú nakrájané jablka. Kefírové palacinky sú o niečo hrubšie ako klasické palacinky, ale nemajú tvar ako americké palacinky. Kefírové palacinky môžete podávať s obľúbeným ovocím (najlepšie sezónnym), ale ak máte chuť, výborne sa hodia s džemom alebo jednoducho schované pod prikrývkou z práškového cukru.

Kefírové palacinky – zloženie


Na prípravu palaciniek je potrebné najprv zhromaždiť ingrediencie:

kefír (400 g),

pol šálky múky,

vajce.

Palacinky pečieme na rozpálenom oleji z oboch strán. Hotové palacinky môžete jesť s obľúbenými prílohami: jahodami, čučoriedkami alebo malinami
Foto: shutterstock/TongFotoman


Príprava:

V miske zmiešajte ingrediencie pomocou šľahača alebo mixéra. Cesto by malo mať hustú, ale mierne tekutú konzistenciu. Ak je cesto príliš husté, môžete ho zriediť trochou vody, a ak je príliš riedke pridajte malé množstvo múky. Palacinky pečte na rozpálenom oleji z oboch strán. Hotové palacinky môžete jesť s obľúbenou polevou: jahodami, čučoriedkami alebo malinami.

Alternatívne doplnky

Uvedený recept sa zdá byť triviálny, ale aj ten sa dá ľubovoľne upraviť. Ak sa obávate, že palacinky nebudú také sladké, ako by ste chceli, nič vám nebráni pridať balíček vanilkového cukru alebo použiť korenie: napr. škoricu (dokonale zvýrazní jablká) alebo klinčeky.

Ak chcete, aby boli palacinky sýtejšie, môžete ich podávať s tvarohom. Ak sa vám ani táto možnosť nepozdáva, môžete do cesta pridať lyžicu tvarohu, vďaka ktorému budú palacinky nadýchané a sýte.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Jahodový koláč ľahký ako obláčik. Recept na tento šialený koláč mi prezradila moja švagriná cukrárka

Jogurtový koláč robím bleskovo. Je jemný, sladký a mizne ešte teplý

The post V miske zmiešajte tri ingrediencie. Rodina bude kričať od radosti appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie