Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

V nedeľu: organový koncert v kostole Nanebovzatia Panny Márie

Koncert renomovanej organistky Denisy Gibalovej Kabáčovej sa uskutoční v nedeľu 30. júna, o 18.00 hod. v kostole Nanebovzatia Panny Márie v Šamoríne. Na programe budú diela Mariána Gregora, Franza Schmidta, Johanna Sebastiana Bacha, Sigfrida Karg-Elerta, Carla Philippa Emanuela Bacha a Léa Delibesa. Spoluúčinkujú pedagógovia hudobného odboru Základnej umeleckej školy Štefana Németha-Šamorínskeho: Ernest Mezei (klavír), Ivana Gaálová (spev) a […]
Menej ako 1 min. min.

Koncert renomovanej organistky Denisy Gibalovej Kabáčovej sa uskutoční v nedeľu 30. júna, o 18.00 hod. v kostole Nanebovzatia Panny Márie v Šamoríne. Na programe budú diela Mariána Gregora, Franza Schmidta, Johanna Sebastiana Bacha, Sigfrida Karg-Elerta, Carla Philippa Emanuela Bacha a Léa Delibesa. Spoluúčinkujú pedagógovia hudobného odboru Základnej umeleckej školy Štefana Németha-Šamorínskeho: Ernest Mezei (klavír), Ivana Gaálová (spev) a Júlia Janík (spev).

Všetkých Vás srdečne očakávame.

Denisa Gibalová Kabáčová sa narodila v roku 1990 v Banskej Bystrici. Od roku 2005 študovala na Konzervatórium Jána Levoslava Bellu v Banskej Bystrici, hru na organe u Petra Sochuľáka a hru na klavíri u Aleša Solárika. Počas štúdia na konzervatóriu pravidelne účinkovala na celoslovenských Prehliadkach mladých slovenských organistov a vo viacerých mestách Slovenska i v zahraničí, zúčastnila sa majstrovských interpretačných kurzov pod vedením významných organistov (Theo Jelemma, Michel Bouvard, Phillipe Lefébvre, Olivier Latry, Jon Laukvik, Wincent Warnier,Thierry Escaich a iných).
V roku 2009 získala 2. miesto na Súťaži študentov konzervatórií SR v hre na organe, v roku 2010 2. miesto v III. kategórii na súťažnom levočskom festivale Musica Sacra. V štúdiu pokračovala na Vysokej škole múzických umení v Bratislave v odbore hra na organe pod pedagogickým vedením Imricha Szabóa. Štúdium absolvovala v roku 2017.
V roku 2013 bola reprezentovala Slovenský rozhlas v súťaži EBU New Talent. V roku 2014 sa prvýkrát predstavila v cykle Organových koncertov pod pyramídou. Na jeseň roku 2016 hrala na Medzinárodnom organovom festivale Ivana Sokola v Košiciach a Rožňave. Od roku 2018 učila na Základnej umeleckej škole v Sliači a neskôr aj na Konzervatóriu Jána Levoslava Bellu v Banskej Bystrici. V júni v roku 2022 uviedla na koncerte v Sielnici organovú a duchovnú tvorbu slovenského skladateľa, katolíckeho kňaza Mariána Gregora, ktorú zaznamenala aj na CD nosiči. Od septembra 2022 pôsobí ako lektorka medzinárodného vzdelávacieho programu Superar.

The post V nedeľu: organový koncert v kostole Nanebovzatia Panny Márie appeared first on Mesto Šamorín – Somorja Város.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie