Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

V obchode to obchádzame. Urobte si z tohto šťavu a schudnete z brucha

Príroda pomáha pri chudnutí ako nič iné, čo dobre vedeli už pred stáročiami obyvatelia arabských krajín. Ich objavom je totiž petržlenová vňať, ktorá je vynikajúca v boji proti tvrdohlavému tuku. Ak teda chcete schudnúť, oplatí sa zaviesť túto bylinku do svojho jedálnička a venovať pozornosť najmä nálevu a šťave z petržlenu. Vlastnosti petržlenu Petržlenová vňať […]
Menej ako 1 min. min.

Príroda pomáha pri chudnutí ako nič iné, čo dobre vedeli už pred stáročiami obyvatelia arabských krajín. Ich objavom je totiž petržlenová vňať, ktorá je vynikajúca v boji proti tvrdohlavému tuku. Ak teda chcete schudnúť, oplatí sa zaviesť túto bylinku do svojho jedálnička a venovať pozornosť najmä nálevu a šťave z petržlenu.

Vlastnosti petržlenu

Petržlenová vňať je jednou z najcennejších rastlín. Má nízky obsah kalórií, poskytuje približne 38 kcal na 100 gramov, a obsahuje antioxidanty, esenciálne oleje a minerálne látky, ako je železo, draslík a horčík. Z hľadiska vitamínov má vitamín E, kyselinu listovú, zinok, meď a fosfor.

Vďaka bohatstvu živín vykazuje petržlen množstvo zdravotných vlastností:

pomáha čistiť telo od toxínov;

má priaznivý vplyv na chudnutie, urýchľuje stratu nadváhy;

má močopudný účinok, ktorý pomáha znižovať opuchy;

podporuje činnosť obličiek a liečbu ochorení močových ciest;

zlepšuje trávenie;

reguluje krvný tlak;

má diastolický účinok, zmierňuje menštruačné ťažkosti a pomáha regulovať menštruačný cyklus;

podporuje liečbu reumatických ochorení.

Pomáha petržlen pri chudnutí?

Štúdia z roku 2018 zistila, že petržlen môže mať významný vplyv na urýchlenie chudnutia. Hoci nemožno hovoriť o „vedeckých dôkazoch“ podporujúcich zoštíhľujúce vlastnosti tejto zelenej rastliny, stojí za to vedieť, že v arabských krajinách sa táto rastlina už po stáročia používa ako prostriedok na účinné chudnutie.

Dá sa teda predpokladať, že zaradenie petržlenu do každodenného režimu – pri správnej strave a tréningu – je ďalším krokom, ktorý podporuje chudnutie a navyše dodáva telu množstvo vitamínov a výživových hodnôt.

V prírodnej medicíne sa najčastejšie používa nálev a šťava z petržlenu, ktoré pri pravidelnom pití pomáhajú spaľovať tuk na bruchu a iných problémových partiách.

Petržlenový nálev

Zloženie: petržlenová vňať, petržlenová vňať, petržlenová vňať, petržlenová vňať:

250 ml vriacej vody

2 čajové lyžičky sušenej petržlenovej vňate alebo ¼ šálky čerstvej nasekanej petržlenovej vňate

Petržlenovú vňať zalejte vriacou vodou, prikryte a nechajte 5-8 minút lúhovať. Nechajte nálev vychladnúť a vypite ho ráno nalačno. Ak vám má zmes pomôcť schudnúť, nezabudnite ju osladiť. Ak vám chuť nevyhovuje, môžete ju pokvapkať trochou citrónovej alebo limetkovej šťavy.

Petržlenová šťava

Petržlenová šťava sa veľmi často odporúča na chudnutie. Hoci nie je jedinou zložkou, ako v prípade nálevu, je jej naozaj veľa a spolu s pridaním ďalších zložiek vytvára vitamínovú bombu.

Zloženie:

veľký zväzok petržlenu
1 uhorka
1 jablko
1 citrón

Všetky ingrediencie prežeňte cez odšťavovač alebo ich blanšírujte. Tento odvar ihneď nakvapkajte alebo ho môžete cez noc uskladniť v uzavretej nádobe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie