Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

V oblíbeném španělském letovisku se objevil téměř pětimetrový žralok. Zkoumají ho vědci

Skupina námořníků nalezla u španělského turistického letoviska Benidorm mrtvého žraloka. Na místo byli přivoláni vědci, kteří odebrali vzorky kůže a zubů, aby zjistili, o jaký druh se jedná. Během toho zvíře změřili, přičemž zjistili, že dosahuje délky 4,61 metru, informoval web The Mirror. K TÉMATU: Útok žraloka v Chorvatsku? Lidi vyděsily snímky predátora. Expert přišel s […]
Menej ako 1 min. min.

Skupina námořníků nalezla u španělského turistického letoviska Benidorm mrtvého žraloka. Na místo byli přivoláni vědci, kteří odebrali vzorky kůže a zubů, aby zjistili, o jaký druh se jedná. Během toho zvíře změřili, přičemž zjistili, že dosahuje délky 4,61 metru, informoval web The Mirror.

K TÉMATU: Útok žraloka v Chorvatsku? Lidi vyděsily snímky predátora. Expert přišel s vysvětlením

Odborníci potvrdili, že se jedná o žraloka šedého, který je největším druhem této paryby obývajícím Středozemní moře. Je známý také jako žralok kravský. Má šest řad pilovitých zubů na spodní čelisti a menší zuby na horní čelisti. Živí se výhradně mrtvými živočichy.

Mezinárodní svaz ochrany přírody ho řadí do kategorie „téměř ohrožený“. Vědci z univerzity ve Valencii doufají, že jim jejich vzorky pomohou lépe porozumět hlubokomořským druhům, napsal web efeverde.com. Španělské úřady vyzývají každého, kdo spatří uvízlého mořského živočicha, aby zavolal na linku 112.

Žralok byl turisty spatřen také začátkem května u pobřeží Menorcy. Pobřežní stráž vyvěsila červenou vlajku poté, co si lidé ve vodě všimli dvoumetrového modrého žraloka. Přestože není tak agresivní jako někteří jeho příbuzní, došlo už k několika případům pokousání.

Na začátku roku byl dvoumetrový žralok vyplaven i poblíž španělského Alicante. Zvíře bylo objeveno na pláži Playa del Rihuete v Puerto de Mazarrón. Místní veterinář jej identifikoval jako žraloka mako.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Žraloci rybářům sežrali úlovek, pak zaútočili na loď. To jsem ještě neviděl, žasl člen posádky

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie