Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

V obľúbenej destinácii Slovákov hrozí za odfotenie tohto väzenie

Z dovolenky si každý z nás prinesie množstvo fotiek. Treba si však dať dobrý pozor, na čo zameriame objektív. V máji skončil 25-ročný poľský turista Daniel vo väzení v Tunisku. Nevedome fotil zakázané objekty, čo si tuniské úrady vysvetlili ako možné teroristické aktivity. Podľa informácií z polsatnews.pl, miestni policajti nesprávne pochopili situáciu a zadržali ho. […]
Menej ako 1 min. min.

Z dovolenky si každý z nás prinesie množstvo fotiek. Treba si však dať dobrý pozor, na čo zameriame objektív.

V máji skončil 25-ročný poľský turista Daniel vo väzení v Tunisku. Nevedome fotil zakázané objekty, čo si tuniské úrady vysvetlili ako možné teroristické aktivity. Podľa informácií z polsatnews.pl, miestni policajti nesprávne pochopili situáciu a zadržali ho.

Výnimočný stav a prísne pravidlá

Hovorca poľského ministerstva zahraničných vecí vysvetlil, že v Tunisku platí výnimočný stav, ktorý zakazuje fotografovanie vojenských objektov a dôstojníkov. Poľské úrady sa teraz snažia diplomatickou cestou vysvetliť, že Daniel nie je terorista, ale obyčajný turista.

Ako sa to stalo?

Daniel pricestoval do Tuniska začiatkom mája cez cestovnú kanceláriu. Pár dní po prílete sa vybral na prechádzku a pri fotografovaní na nevhodnom mieste ho oslovili neuniformovaní policajti. Preľaknutý mladík, nevediac, že ide o políciu, sa dal na útek.

Po zadržaní prehľadali jeho telefón, kde našli fotografie ďalších citlivých miest. Situáciu zhoršili aj zábery z predchádzajúcej dovolenky v Egypte, na ktorých pózoval s „arafatkou“ na hlave.

Upozornenie pre turistov

Tento incident je varovaním pre všetkých turistov. Pred cestou do cudzích krajín je dôležité oboznámiť sa s miestnymi zákonmi a rešpektovať ich pravidlá. Neznalosť môže mať vážne následky.

Buďte opatrní a vyhýbajte sa fotografovaniu citlivých objektov a oblastí. Vaša dovolenka by mala byť plná príjemných zážitkov, nie zbytočných problémov.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie