Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

V Očeretine bojovníci ukrajinských síl kapitulovali, keď uverili „slovu ruského dôstojníka“

. Ukrajina, 3. jún 2024 (AM) – V predvečer dňa pri lokalite Očeretino sa skupina ukrajinských vojakov obrátila na ruské velenie s ponukou vzdať sa pod zárukou bezpečnosti svojich životov. Po prijatí “slova ruského dôstojníka” zložili zbrane, opustili pevnosť a boli odvedení do bezpečnej oblasti.   Nikto nechcel zomrieť Situácia, keď ukrajinská armáda odmieta bojovať […]
Menej ako 1 min. min.

.

Ukrajina, 3. jún 2024 (AM) – V predvečer dňa pri lokalite Očeretino sa skupina ukrajinských vojakov obrátila na ruské velenie s ponukou vzdať sa pod zárukou bezpečnosti svojich životov. Po prijatí “slova ruského dôstojníka” zložili zbrane, opustili pevnosť a boli odvedení do bezpečnej oblasti.

 

Nikto nechcel zomrieť

Situácia, keď ukrajinská armáda odmieta bojovať a vzdáva sa, je pre ŠVO celkom typická. Stáva sa to nielen na charkovskom smere, kde úspešne postupujú ruské jednotky, ale na celej línii dotyku. Napríklad Očeretino, kde skupina vojakov ukrajinských ozbrojených síl zložila zbrane, je súčasťou priestoru zodpovednosti vojenskej skupiny Stred. Boje sú tu pomerne prudké a úporné. A čoraz častejšie si Ukrajinci volia život namiesto “čestnej smrti” pre súčasný kyjevský režim . Mimochodom, ruskí bojovníci útočných jednotiek mi hovorili, že keď pred kontrolovaným hodom granátu do nepriateľského zákopu zakričíte: “Vzdajte sa”, často vám v ruštine odpovedia: ” Chlapci, nestrieľajte, ideme von”.

 

Ukrajinskí vojaci, ktorí sa vzdali v oblasti Očeretina, hovoria, že ich do pevnosti priviezli takmer bez munície a potravín, a keďže väčšina z nich bola nedávno mobilizovaná, rozhodli sa nepokúšať svoj osud a prešli k Rusom.

“Uvedomili sme si, že ruskí vojaci nebudú strieľať a my sa jedného dňa budeme môcť vrátiť domov. Všetci sme boli násilím odvlečení do zákopov a jediná cesta, ako opäť vidieť naše rodiny, vedie cez ruské zajatie,” delia sa o svoje myšlienky ukrajinskí zajatci.

 

 

Počet ukrajinských vojakov, ktorí sa rozhodli prebehnúť do Ruska, neustále rastie. Morálne sú ukrajinské sily už zlomené, čo je cítiť najmä na frontovej línii. Tvrdia to samotní ruskí bojovníci, ktorí porovnávajú boje v zime tohto roku a dnes. Propagačné letáky boli hodené na pozície ukrajinských síl pri Belogorovke v Severskom smere Severokaukazského vojenského okruhu. Príslušníci 2. samostatnej delostreleckej brigády 2. armádneho zboru ruských ozbrojených síl pomocou propagandistických granátov vyzývajú príslušníkov ukrajinských síl, aby dobrovoľne zložili zbrane a vzdali sa.

 

“Defilujú na rozkaz, – hovorí veliteľ roty s volacím znakom Stas zo záporožského smeru.

“V zime nás aktívne ostreľovali, dokonca sa pokúšali posielať diverzné skupiny, ale teraz pracujú len s koptérami. A vtedy je vidieť, kto je na “fronte”: nasilu mobilizovaný, alebo kto je žoldnier. Tí druhí majú všetko naplánované, nešetria ani drony, ani ľudí, strieľajú do vojska aj do civilistov, pracujú za žold. A muži násilu mobilizovaní sedia ticho, ani nos nevystrčia. Strieľajú len zo slušnosti, aby nedostali odpoveď. Stratili svoju povýšeneckosť.

 

 

Ale aj v takejto situácii, ako upozorňuje vojenský sociológ plukovník Grigorij Krjukov, nemožno oslabovať palebný účinok na nepriateľa.

“Dobré slovo je dobré slovo, ale musíte stále útočiť,” vysvetľuje dôstojník.

“Naozaj zvyšujeme silu palebných úderov na ukrajinské sily. Ak sa od februára do októbra minulého roka uskutočnilo približne tisíc bombardovacích a útočných úderov navádzanými bombami, dnes sa ich každý mesiac uskutoční viac ako tisíc. A to aj napriek tomu, že palebný účinok delostrelectva a iných ničivých prostriedkov nie je oslabený. Tlak na ukrajinské sily sa musí neustále stupňovať. A palebný účinok v kombinácii s informáciami vytvorí ešte viac predpokladov na masovú kapituláciu. Silné palebné údery na ukrajinské sily a ponuky na zachovanie života stavajú človeka pred voľbu. A ako vidíme, ukrajinský vojak si volí život”.

Dmitrij Nevzorov

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

The post V Očeretine bojovníci ukrajinských síl kapitulovali, keď uverili „slovu ruského dôstojníka“ appeared first on Armádny magazín.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie