Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

V okrese Dunajská streda zvíťazila Maďarská aliancia, do europarlamentu sa však nedostala

Spomedzi okresov v Trnavskom kraji zvíťazilo Progresívne Slovensko v okresoch Trnava, Piešťany, Senica, Skalica a Galanta.
Menej ako 1 min. min.

10.6.2024 (SITA.sk) – V Trnavskom kraji zvíťazilo vo voľbách do Európskeho parlamentu Progresívne Slovensko so ziskom 27,80 percenta hlasov pred Smerom-SD s 23,17 percenta a Republikou s 11,99 percenta. Na štvrtej priečke skončila Maďarská aliancia, ktorá získala 11,23 percenta hlasov, nasledujú KDH (5,48) a Hlas-SD (5,10).

Viac o téme: Voľby do Európskeho parlamentu 2024

Spomedzi okresov v Trnavskom kraji zvíťazilo Progresívne Slovensko v okresoch Trnava, Piešťany, Senica, Skalica a Galanta. V okrese Hlohovec zvíťazil Smer-SD a v okrese Dunajská Streda Maďarská aliancia, ktorá tu zaznamenala až 43,76 percenta hlasov. V tomto okrese bolo Progresívne Slovensko druhé a Smer-SD tretí.

Maďarská aliancia získala v rámci Slovenska 3,88 percenta hlasov, nebude tak mať v Európskom parlamente svojho zástupcu. Vedenie strany považuje preto výsledky volieb za neúspech.

„Keďže sa nám nepodarilo osloviť dostatočný počet maďarských voličov a účasť na juhu Slovenska bola nižšia ako vo zvyšku krajiny a opäť veľa voličov odovzdalo svoj hlas slovenským stranám, nebola dosiahnutá hranica päť percent. Maďarská aliancia tak, žiaľ, zostane v Európskom parlamente ďalších 5 rokov nezastúpená,” uviedla strana k výsledkom eurovolieb.

>>> Online (minúta po minúte): Eurovoľby 2024 na Slovensku

Viac k témam: Voľby do Európskeho parlamentu (eurovoľby) 2024, Výsledky
Zdroj: SITA.sk – V okrese Dunajská streda zvíťazila Maďarská aliancia, do europarlamentu sa však nedostala © SITA Všetky práva vyhradené.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie