Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

V Pásme Gazy bolo podľa miestnych úradov od októbra zabitých viac než 36-tisíc Palestínčanov

Pri izraelskej vojenskej ofenzíve v Pásme Gazy prišlo od 7. októbra o život najmenej 36 284 Palestínčanov a 82 057 ich utrpelo zranenia. Informovala o tom dnes agentúra AFP s odvolaním sa na ministerstvo zdravotníctva ovládané radikálnym hnutím Hamas. Za posledných 24 hodín zahynulo najmenej 60 Palestínčanov, dodal úrad vo svojom vyhlásení. Izrael začal ofenzívu […]
Menej ako 1 min. min.

Pri izraelskej vojenskej ofenzíve v Pásme Gazy prišlo od 7. októbra o život najmenej 36 284 Palestínčanov a 82 057 ich utrpelo zranenia. Informovala o tom dnes agentúra AFP s odvolaním sa na ministerstvo zdravotníctva ovládané radikálnym hnutím Hamas. Za posledných 24 hodín zahynulo najmenej 60 Palestínčanov, dodal úrad vo svojom vyhlásení.

Izrael začal ofenzívu po teroristických útokoch Hamasu z vlaňajšieho októbra, pri ktorých zahynulo na 1200 ľudí. Ďalších zhruba 250 bolo odvlečených na územie Pásma Gazy.

Uznanie Palestíny bez predpokladov na jej existenciu nedáva zmysel, vraví český prezident Pavel

Pri prvom a doteraz jedinom pokoji zbraní na konci novembra bola prepustená necelá polovica rukojemníkov výmenou za palestínskych väzňov. V zajatí zostáva údajne 133 rukojemníkov, nie všetci sú ale na žive.

Ďalší pokoj zbraní sa zatiaľ nepodarilo vyjednať. Rozhovory o prímerí v Pásme Gazy uviazli na mŕtvom bode po tom, ako izraelská armáda začala operácie v Rafáhu, ktorý leží na juhu tohto palestínskeho územia. Do mesta predtým ušiel viac ako milión ľudí pred bojmi v ostatných častiach Gazy.

Izraelská armáda dnes prvýkrát priznala, že bojuje v centre Rafáhu. Uviedla, že tu zaútočila na pozície Hamasu na základe informácií tajných služieb. Pozemná ofenzíva pri Rafáhu viedla okrem iného k uzavretiu rovnomenného hraničného priechodu s Egyptom, kľúčového bodu pre prepravu humanitárnej pomoci do Pásma Gazy.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie