Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

V pivnici našli milióny peňazí od svojho zosnulého starého otca. Namiesto toho, aby boli šťastní, majú len problémy

27.06.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/John Arehart). Dve sestry z Janova narazili v pivnici na „dedičstvo“ po zosnulom dedovi. Ušetril obrovskú sumu peňazí, ktorú neskôr ukryl v truhlici. Ženy však namiesto užívania si peňazí majú problém. Dve sestry z Janova našli dedičstvo svojho starého otca v pivnici. Nevedia však peniaze zameniť.Ilustračné foto: shutterstock/John Arehart […]
Menej ako 1 min. min.

27.06.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/John Arehart).

Dve sestry z Janova narazili v pivnici na „dedičstvo“ po zosnulom dedovi. Ušetril obrovskú sumu peňazí, ktorú neskôr ukryl v truhlici. Ženy však namiesto užívania si peňazí majú problém.

Dve sestry z Janova našli dedičstvo svojho starého otca v pivnici. Nevedia však peniaze zameniť.
Ilustračné foto: shutterstock/John Arehart

Bolo to 158 miliónov talianskych lír. Euro bolo v Taliansku zavedené v roku 2002 a podľa vtedy platného konverzného kurzu by suma, ktorú by našli ženy, mala dnes hodnotu 81 000 EUR.

Sestry však čelia obrovskému problému: stará talianska mena sa dlhodobo nedá vymeniť. Zistili to v talianskej centrálnej banke pri pokuse o výmenu. Rozhodli sa však bojovať. O celom príbehu informovala talianska tlačová agentúra Adnkronos.

V pivnici našli dedkove milióny. Nemôžu ich vymeniť za eurá

Starý otec žien zomrel pred viac ako 20 rokmi. Sestry na ukrytú hotovosť natrafili len preto, že sa pred predajom svojho detského domu rozhodli upratať pivnicu. Videli zväzky bankoviek v nominálnych hodnotách 100 a 50 tisíc lír. Boli v prepravke, zabalené v balíkoch, vedľa kartónov cestovín po expirácii. Každý z nich obsahoval 10 miliónov lír.

Novinárom povedali, aké emócie vtedy cítili. Jedna sestra si spomenula, že keď jej sestra otvorila truhlicu, „náhle sa začala triasť a koktať“.

„Tu sú nejaké cestoviny“

– povedala mi.

Odpovedal som: „Pravdepodobne po expirácii, vyhoďto!“ A ona povedala: „Ty tomu nerozumieš. Musíš sa prísť pozrieť.“ A začala plakať. Spýtala sa jej, či sa zbláznila.

„Po chvíli som pochopila, prečo tak reagovala. V týchto balíkoch bolo veľa 100 a 50 tisíc lírových bankoviek, všetky umiestnené v balíkoch po 10 miliónov. Bolo to 158 miliónov starých lír rozdelených na 1 436 bankoviek po 100 000 lír a 88 bankoviek po 50 000 lír“

– vypočítala.

V článku sa uvádza, že rozhovor sprevádzali zvláštne emócie. Sestry s plačom priznali, že tento deň im pripomenul aj smrť ich milovaného deduška. „Dedičstvo“, ktoré našli v pivnici, by im však výrazne zlepšilo životnú úroveň. Jedna zo žien sama vychováva tri deti a dve z nich si vyžadujú špeciálnu starostlivosť. Talianka môže pracovať len na čiastočný úväzok, takže jej plat nepokryje potreby celej rodiny. Žiaľ, nádeje žien na lepší život sa rýchlo rozplynuli.

„Obrátili sme sa na centrálnu banku Talianska (Banca d’Italia – pozn. red.) so žiadosťou o výmenu peňazí, ale povedali nám, že keďže od zavedenia eura do obehu uplynulo viac ako 10 rokov, nebude to možné“

– povedala jedna zo sestier.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Po celom tele má tetovania. Stálo ho to viac ako 140 000 EUR. Takto vyzeral pred zákrokmi

Už žiadne platenie v hotovosti. Čoskoro začnú platiť nízke limity

The post V pivnici našli milióny peňazí od svojho zosnulého starého otca. Namiesto toho, aby boli šťastní, majú len problémy appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie