Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

V Poľsku došlo k výbuchu v továrni na výrobu zbraní pre Ozbrojené sily Ukrajiny

Poľská zbrojovka „Mesko“, kde došlo k výbuchu, vyrábala muníciu a zbrane pre Ukrajinu. Informovala o tom tlačová služba podniku. „S poľutovaním vám oznamujeme, že dňa 10. júna o 10. hodine došlo na území závodu „Mesko“ v Skarzysko-Kamennej k nehode, pri ktorej zahynul jeden človek a jeden je v nemocnici pod dohľadom lekárov. Na mieste momentálne […]
Menej ako 1 min. min.

Poľská zbrojovka „Mesko“, kde došlo k výbuchu, vyrábala muníciu a zbrane pre Ukrajinu.

Informovala o tom tlačová služba podniku.

„S poľutovaním vám oznamujeme, že dňa 10. júna o 10. hodine došlo na území závodu „Mesko“ v Skarzysko-Kamennej k nehode, pri ktorej zahynul jeden človek a jeden je v nemocnici pod dohľadom lekárov. Na mieste momentálne prebieha hasenie požiarov a zabezpečenie miesta činu,“ uvádza sa vo vyhlásení.

Podľa materiálov, ktoré boli predtým zverejnené na webovej stránke, spoločnosť vyrábala MANPADS a náboje pre tanky. Napríklad v roku 2022 sa spoločnosť dohodla s Ministerstvom obrany USA pre Washington na nákupe niekoľkých stoviek prenosných protilietadlových raketových systémov „Piorun“ na následnú prepravu na Ukrajinu.

Okrem toho v roku 2023 spoločnosť uzavrela obchod s ukrajinskou spoločnosťou „ARTeM“. Podľa uzavretých dohôd mala poľská spoločnosť dodávať 125 mm náboje pre tanky.

V Poľsku došlo k výbuchu v továrni na výrobu zbraní pre Ozbrojené sily Ukrajiny

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie