Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

V Poľsku zatkli od decembra 18 ľudí pre plánovanie sabotáží, podľa Siemoniaka sú tieto činy súčasťou širšieho plánu

Poľské úrady spájajú niektoré nedávne podpaľačské incidenty alebo pokusy o podpaľačstvo s agentmi sponzorovanými Ruskom.
Menej ako 1 min. min.

3.6.2024 (SITA.sk) – Poľsko od decembra zatklo 18 ľudí obvinených z vykonávania nepriateľských aktivít alebo plánovania sabotáže v mene Ruska a Bieloruska, ktoré zahŕňali aj plány na zavraždenie ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského.

Sabotáže naprieč Poľskom

V pondelok to na tlačovej konferencii oznámil poľský minister vnútra Tomasz Siemoniak. Desiati zatknutí sa podľa ministra priamo zapojili do plánovania rôznych foriem sabotáže naprieč Poľskom.

Poľské úrady spájajú niektoré nedávne podpaľačské incidenty alebo pokusy o podpaľačstvo s agentmi sponzorovanými Ruskom. Podľa komuniké agentúry pre vnútornú bezpečnosť sú medzi zatknutými v posledných mesiacoch poľskí, bieloruskí a ukrajinskí občania.

Kybernetické útoky

Sabotážne činy boli podľa Siemoniaka zjavne súčasťou širšieho plánu, ktorý zahŕňa aj kybernetické útoky, vytláčanie migrantov v Bielorusku cez hranicu do Poľska a ohrozovanie bezpečnosti krajiny.

„Nepochybujeme, že na žiadosť cudzej krajiny, Ruska, sú aktívni ľudia, ktorí sú pripravení ohroziť životy, zdravie a majetok poľských občanov,“ povedal minister.

Viac k témam: Poľský minister vnútra, ruská sabotáž, Ukrajinský prezident
Zdroj: SITA.sk – V Poľsku zatkli od decembra 18 ľudí pre plánovanie sabotáží, podľa Siemoniaka sú tieto činy súčasťou širšieho plánu © SITA Všetky práva vyhradené.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie