Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

V pondelok dosiahlo zlato nové maximum

V pondelok dosiahlo zlato nové maximum, pričom investori očakávajú, že americká centrálna banka Fed tento rok zníži úrokové sadzby. Tento trend pretrváva, hoci kľúčový ukazovateľ inflácie v USA v marci zaznamenal mierny rast. Informuje o tom Slovenský večerník s odvolaním sa na správy od AFP a Bloomberg. Okrem toho, že investori hľadajú bezpečné prístavy pre […]
Menej ako 1 min. min.

V pondelok dosiahlo zlato nové maximum, pričom investori očakávajú, že americká centrálna banka Fed tento rok zníži úrokové sadzby.

Tento trend pretrváva, hoci kľúčový ukazovateľ inflácie v USA v marci zaznamenal mierny rast. Informuje o tom Slovenský večerník s odvolaním sa na správy od AFP a Bloomberg. Okrem toho, že investori hľadajú bezpečné prístavy pre svoje financie v časoch nepokojov a geopolitického napätia, prispel k nárastu cien zlata aj strach z možného rozšírenia izraelskej vojny proti Hamasu v pásme Gazy po nedeľnom leteckom útoku v Libanone. Obchodníci tiež pozorne sledujú situáciu v dlhotrvajúcom rusko-ukrajinskom konflikte.

Cena júnového kontraktu na zlato sa v pondelok do 10:13 h SELČ zvýšila o 40,70 USD alebo 1,82 % na nové maximum 2279,10 USD (2108,13 eura) za uncu (31,1 gramu), čo predstavuje rekordnú hodnotu.

©Slovenský večerník/ilustračné foto

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie