Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

V Praze se chystá série online dražeb. K mání bude zabavená elektronika za zlomek ceny

Chytré telefony, tablety, sluchátka a další drahá elektronika. To všechno bude k mání za zlomek ceny ve více než sto aukcích finanční správy. „Jde o zboží, kde nebyla zaplacená daň z přidané hodnoty,“ uvedl mluvčí finanční správy Patrik Madle. MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Miliony schované v obalech od těstovin. Nadšení sester z Itálie vystřídalo hořké zklamání […]
Menej ako 1 min. min.

Chytré telefony, tablety, sluchátka a další drahá elektronika. To všechno bude k mání za zlomek ceny ve více než sto aukcích finanční správy. „Jde o zboží, kde nebyla zaplacená daň z přidané hodnoty,“ uvedl mluvčí finanční správy Patrik Madle.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Miliony schované v obalech od těstovin. Nadšení sester z Itálie vystřídalo hořké zklamání

Nezdaněného zboží ze třetích zemí každý rok přibývá. Většinou se jedná o dovoz z USA či Spojených arabských emirátů. „Cílem je uvést zboží kdekoli na trh, velmi často i v České republice, ale zastřít zaplacení daně. To znamená po dovozu dále deklarovat dodání toho zboží například do jiného členského státu,“ uvedl ředitel Celního úřadu pro hlavní město Prahu Josef Vachtl.

Když se to překupníkům povede, státní kasa přichází o velké peníze. Zabavené zboží se vždy nabízí pod cenou. Například mobilní telefon, který se běžně prodává za více než 30 tisíc korun, startuje v dražbě na jedenácti tisících. „Proces registrace není složitý. Stačí se zaregistrovat a přihlásit do aplikace Aped, což je aplikace elektronických dražeb, kterou spravuje finanční správa. Zde si každý zájemce založí profil, je potřeba ověřit identitu, například prostřednictvím bankovní identity, a následně už si může vybrat svou dražbu a účastnit se jí,“ vysvětlil Madle.

První dražby produktů zabavených při kontrolních akcích budou spuštěny v úterý 9. července.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: S falešnými videi se roztrhl pytel, zneužívají i značku CNN Prima NEWS. Jak se jim bránit?

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie