Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

V RTVS zvažujú protestné gesto. Šimkovičová zákon chváli, označuje ho za jeden z najlepších

Je to už viac ako desaťročie, čo sa Slovenská televízia a Slovenský rozhlas zlúčili do jedného celku: RTVS. Oficiálne prezentovaným dôvodom bola snaha ušetriť verejné financie, keďže miesto dvoch inštitúcií by štát dotoval len jednu. Ani táto zmena však finančné problémy inštitúcie nevyriešila. Aspoň podľa politikov zo SNS, ktorí dlhodobo tvrdia, že RTVS stojí priveľa peňazí, a […]
Menej ako 1 min. min.

Je to už viac ako desaťročie, čo sa Slovenská televízia a Slovenský rozhlas zlúčili do jedného celku: RTVS. Oficiálne prezentovaným dôvodom bola snaha ušetriť verejné financie, keďže miesto dvoch inštitúcií by štát dotoval len jednu.

Ani táto zmena však finančné problémy inštitúcie nevyriešila. Aspoň podľa politikov zo SNS, ktorí dlhodobo tvrdia, že RTVS stojí priveľa peňazí, a preto ju treba reformovať, ideálne opätovným rozdelením na dva subjekty. To sa zatiaľ nekoná, no reforma prichádza.

Z RTVS bude STVR. Šimkovičová ukázala kontroverzný zákon, vyškrtla sporné návrhy

Je totiž už známe znenie zákona o Slovenskej televízii a rozhlase z dielne ministerstva kultúry Martiny Šimkovičovej. Oproti pôvodnej verzii je návrh zákona menej kontroverzný, no stále vzbudzuje otázky.

Primárne sa bude meniť názov RTVS na STVR, pretože ministerstvu sa súčasný názov zdá málo národný. Okrem toho sa zmenia kompetencie, ale aj voľba generálneho riaditeľa, dozornej rady a vznikne nový poradný orgán etická rada.

HN zisťovali, čo tieto kroky znamenajú pre zamestnancov inštitúcie.

Štrajk sa zatiaľ nekoná

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 76% na dočítanie.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie