Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

V Tatrách dokázali odfotiť lesného ducha! Toto sa len tak nepodarí vidieť

Predstavte si situáciu, kde sa šance stretnúť divoké zviera na preplnenom parkovisku rovnajú vyhraniu v lotérii. Pre Annu, návštevníčku poľských Tatier, sa táto neuveriteľná situácia stala realitou, keď sa jej podarilo naraziť na rysa ostrovida, známeho aj ako lesný duch, v mieste, kde by ste ho najmenej čakali. Tento zriedkavý moment sa odohral na parkovisku, […]
Menej ako 1 min. min.

Predstavte si situáciu, kde sa šance stretnúť divoké zviera na preplnenom parkovisku rovnajú vyhraniu v lotérii. Pre Annu, návštevníčku poľských Tatier, sa táto neuveriteľná situácia stala realitou, keď sa jej podarilo naraziť na rysa ostrovida, známeho aj ako lesný duch, v mieste, kde by ste ho najmenej čakali.

Tento zriedkavý moment sa odohral na parkovisku, mieste, ktoré je obvykle viac známe pre svoje autá než divokú faunu. Podľa portálu Fakt.pl sa Anna stretla s týmto štvornohým obyvateľom lesa, ktorý sa z kríkov nečakane vynoril pred ňou.

Odfotenie Lesného Ducha

Anna opísala stretnutie so štvornohým tvorom, ktoré sa odohralo iba meter a pol od nej. „Pokojným krokom, plný mačacej hrdosti, prešiel cez cestu,“ uviedla Anna na sociálnej sieti Facebook prostredníctvom stránky Tatromaniak. Aj keď fotografia, ktorú sa podarilo urobiť, nebola v najlepšej kvalite kvôli nedostatku času na prípravu, zachytila moment, ktorý si mnohí prajú zažiť.

Reakcia Komunity

Stretnutie vyvolalo vlnu reakcií na sociálnych sieťach, pričom jeden z užívateľov komentoval: „Toto je jeden z tých snov, ktoré si nie každý bude mať možnosť splniť.“ Viktor, ďalší užívateľ, pridal: „Máte šťastie, že ste ho stretli. Tieto zvieratá sú veľmi opatrné. Videl som stopy rysa, ale jeho nikdy.“

Smutná Poznámka

Diskusiu tiež posilnil príspevok o smrti zraneného rysa ostrovida, ktorý bol nájdený na ceste na Slovensku a ktorého sa už nepodarilo zachrániť. Táto udalosť pripomína, že divoká príroda je často oveľa bližšie, než si myslíme.

Apel na Opatrnosť

Tatranský národný park apeluje na verejnosť, aby mala „oči na stopkách“, najmä po zotmení. Táto rada prichádza v čase, keď sa stretávame s divokou prírodou neočakávane blízko civilizácie. Stretnutie Anny s rysom na parkovisku pripomína, že aj v preplnených miestach môžeme naraziť na kúzlo prírody, čo robí každé stretnutie s divokou faunou ešte vzácnejším a nezabudnuteľným zážitkom.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie