Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

V tejto časti kurčaťa sa vyskytujú parazity a baktérie. Nikdy by sa nemala dostať na váš tanier

4.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Svitlyk). Pečené prsia, pečené stehná alebo krídla sú nebom v ústach. Kuracie mäso je jedným z najobľúbenejších druhov mäsa, ale pred jeho prípravou sa oplatí chvíľu premýšľať. Ktorým častiam kurčaťa by ste sa mali vyhnúť? Pečené prsia, pečené stehná alebo krídla sú nebom v ústach. Kuracie mäso je jedným […]
Menej ako 1 min. min.

4.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Svitlyk).

Pečené prsia, pečené stehná alebo krídla sú nebom v ústach. Kuracie mäso je jedným z najobľúbenejších druhov mäsa, ale pred jeho prípravou sa oplatí chvíľu premýšľať. Ktorým častiam kurčaťa by ste sa mali vyhnúť?

Pečené prsia, pečené stehná alebo krídla sú nebom v ústach. Kuracie mäso je jedným z najobľúbenejších druhov mäsa.
Foto: shutterstock/Svitlyk

Kuracie mäso je lacné, chutné a dá sa pripraviť na mnoho spôsobov. Často sa odporúča ľuďom, ktorí držia diétu, pretože 100 g prsného mäsa obsahuje len 164 kcal a navyše je zdrojom bielkovín a tukov. Málokto však vie, že nie všetky časti kuracieho mäsa sú vhodné na konzumáciu. Čomu je lepšie sa vyhnúť?

Ktorá časť kurčaťa je nezdravá? Je lepšie ho nejesť. V tejto časti sa hromadia parazity

Najlepšou časťou kurčaťa sú prsia. Majú relatívne málo kalórií a veľa bielkovín, navyše sú ľahko stráviteľné, takže ich môžu jesť aj ľudia s tráviacimi problémami. Málokto však vie, že stehná sú z hľadiska výživovej hodnoty rovnako dobré. Hoci sú kalorickejšie, sú tiež dobrým zdrojom tukov a bielkovín, takže sa ich neoplatí vzdávať.

Najmenej zdravou časťou kurčaťa je chvost, inak nazývaný krp. Je tučný a bol by ideálnym základom pre vývar, ale je lepšie sa ho zbaviť, pretože sa v ňom hromadí veľa parazitov a baktérií, ktoré majú vysokú odolnosť voči vareniu a pečeniu, takže tepelná úprava nepomôže zbaviť sa ich.

Nie je dobrý nápad jesť aj kuracie pľúca. Vnútornosti sa v kuchyni používajú na mnoho spôsobov a existuje veľká skupina ľudí, ktorí tento druh potravín milujú, ale kuracie pľúca je lepšie vyhodiť do koša.
Foto: shutterstock/Tatjana Baibakova

Oplatí sa jesť vnútornosti? Kuracím pľúcam je lepšie sa vyhnúť

Nie je dobrý nápad jesť aj kuracie pľúca. Vnútornosti sa v kuchyni používajú na mnoho spôsobov a existuje veľká skupina ľudí, ktorí tento druh potravín milujú, ale kuracie pľúca je lepšie vyhodiť do koša. Majú ružovú farbu a sú dosť tučné, ale podobne ako v prípade chvostov sa v nich nachádzajú parazity odolné voči teplu a ich konzumácia môže skončiť otravou jedlom a dokonca aj inými zdravotnými problémami.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Pečené kurča na nový spôsob. Keď ho takto nakrájate a naplníte prílohami, vyjde vám chutne

Veľmi šťavnaté kurča, to dokážeš. Kľúčom je marináda, ale nie je to len o korení

The post V tejto časti kurčaťa sa vyskytujú parazity a baktérie. Nikdy by sa nemala dostať na váš tanier appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie