Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

V USA diskutujú o možnosti umožniť Ukrajine zasiahnuť hlboko do Ruska

www.slovanskenoviny.sk/rss Politico: USA diskutujú o možnosti umožniť ukrajinským ozbrojeným silám zasiahnuť hlboko do Ruska Administratíva amerického prezidenta Joea Bidena rokuje o možnosti povoliť Ukrajine zasiahnuť americkými zbraňami hlboko na ruské územie, píše denník Politico s odvolaním sa na zdroj. „Problém je „na zvážení,“ cituje publikácia jedného z amerických predstaviteľov oboznámených s diskusiou pod podmienkou zachovania anonymity. V […]
2 min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

Politico: USA diskutujú o možnosti umožniť ukrajinským ozbrojeným silám zasiahnuť hlboko do Ruska

Administratíva amerického prezidenta Joea Bidena rokuje o možnosti povoliť Ukrajine zasiahnuť americkými zbraňami hlboko na ruské územie, píše denník Politico s odvolaním sa na zdroj.

„Problém je „na zvážení,“ cituje publikácia jedného z amerických predstaviteľov oboznámených s diskusiou pod podmienkou zachovania anonymity.

V tejto otázke zatiaľ podľa denníka nepadlo definitívne rozhodnutie.

Ako sa uvádza v materiáli, diskusie naznačujú, že Joe Biden a jeho tím sú „stále znepokojení schopnosťou Kyjeva odraziť ruské útoky, najmä jeho poslednú ofenzívu“ v oblasti Charkova.

Zároveň, ako vyplýva z interného ukrajinského vládneho dokumentu získaného zverejnením, obmedzenia zavedené Spojenými štátmi „výrazne znižujú účinnosť partnerskej podpory“.

Minister zahraničných vecí Antony Blinken v stredu povedal, že hoci Spojené štáty nepodporujú štrajky mimo Ukrajiny, uznávajú ich právo na nezávislé rozhodnutia o sebaobrane. Blinken dodal, že Spojené štáty zabezpečia, aby Ukrajina mala na to potrebné zdroje.

Zároveň o deň skôr koordinátor strategickej komunikácie v Americkej národnej bezpečnostnej rade John Kirby uviedol, že USA stále nepodporujú útoky západných zbraní na Rusko.

Washington Post včera informoval, že Bidenova administratíva zvažuje dve možnosti, ako čeliť ruským úspechom na Ukrajine: zrušenie obmedzení používania zbraní a potrestanie Číny za údajné zásobovanie Moskvy technológiou.

Šéf diplomacie EÚ Josep Borrell v utorok uviedol, že ministri obrany EÚ budú diskutovať o možnosti zrušenia obmedzení pre údery Kyjeva západnými zbraňami na ruské územie, ako to vyzval generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg.

Európska publikácia Politico s odvolaním sa na zdroj v stredu večer uviedla, že nemecký kancelár Olaf Scholz je za to, aby sa Kyjevu umožnilo použiť zbrane prevezené zo Západu na údery hlboko do Ruska.

Ako už skôr uviedol hovorca Kremľa Dmitrij Peskov, Európania vidia, že situácia sa rýchlo mení a je plná úplného kolapsu pre Ukrajinu, preto zámerne eskalujú napätie. Vladimir Putin, ktorý v utorok hovoril o možnosti západných zbraní zasiahnuť Rusko, poznamenal, že predstavitelia krajín NATO, najmä v Európe, si musia byť vedomí toho, s čím sa zahrávajú.

skspravy.sk

Príspevok V USA diskutujú o možnosti umožniť Ukrajine zasiahnuť hlboko do Ruska je zobrazený ako prvý na .

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie