Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

V USA havarovala najnovšia stíhačka F-35, ktorá letela zo závodu na leteckú základňu

. USA. 29. máj 2024 (AM) – V Spojených štátoch havarovalo unikátne stíhacie lietadlo piatej generácie F-35. Uvádza sa, že ide o modifikáciu stíhačky F-35B, ktorá existovala v jedinom exemplári a nazývali ju “superstíhačkou”. Lietadlo havarovalo v Novom Mexiku neďaleko mesta Albuquerque. Pilot prežil, ale bol zranený.     Najnovšia americká stíhačka vzlietla z továrenského […]
Menej ako 1 min. min.

.

USA. 29. máj 2024 (AM) – V Spojených štátoch havarovalo unikátne stíhacie lietadlo piatej generácie F-35. Uvádza sa, že ide o modifikáciu stíhačky F-35B, ktorá existovala v jedinom exemplári a nazývali ju “superstíhačkou”. Lietadlo havarovalo v Novom Mexiku neďaleko mesta Albuquerque. Pilot prežil, ale bol zranený.

 

 

Najnovšia americká stíhačka vzlietla z továrenského letiska, aby bola dodaná na jednu z amerických vojenských základní. To znamená, že stroj bol len nedávno zostavený a prijatý vojenskou komisiou. Podľa najnovších údajov lietadlo havarovalo a úplne vyhorelo v blízkosti najväčšieho mesta v americkom štáte Nové Mexiko, Albuquerque. F-35 havarovala v púštnej oblasti a narazila do svahu. Vypukol požiar, ktorý hasilo niekoľko hasičských zborov. Americká tlač píše, že pilot sa katapultoval, jeho život nie je ohrozený. Diagnostikovali mu však mnohopočetné zranenia. Bol prevezený na jednu z najbližších kliník. Uvádza sa, že pád F-35 nastal po doplnení paliva na leteckej základni Kirtland.

 

 

 

Satelitný komunikačný systém Starlink Elona Muska zlyhal
Satelitný komunikačný systém Starlink, ktorý vytvorila spoločnosť SpaceX slávneho amerického podnikateľa a miliardára Elona Muska, zaznamenal rozsiahle zlyhania. Spoločnosť to dnes oznámila na sociálnej sieti X, ktorú tiež vlastní Elon Musk. Spoločnosť poznamenala, že na vyriešení tohto problému prebieha aktívna práca a vyzvala používateľov, aby boli trpezliví. Podľa webovej stránky Downdetector, ktorá sleduje problémy pri prevádzke populárnych internetových zdrojov, sa zlyhania Starlinku po celom svete začali zaznamenávať dnes skoro ráno. Zároveň je potrebné poznamenať, že väčšina porúch (až 40 tisíc) bola zaznamenaná v Spojených štátoch. Používatelia z Veľkej Británie, Nemecka, Kanady, Mexika, Austrálie a Nového Zélandu sa tiež sťažovali na problémy so Starlinkom. Stojí za to pripomenúť, že po začiatku ukrajinského konfliktu vláda a armáda Ukrajiny s podporou amerických orgánov aktívne využívali satelitný systém Starlink. Okrem toho Pentagon spolupracoval so SpaceX, aby zabránil Rusku využívať služby tohto satelitného systému.

 

 

Kolaps hegemóna. Sedem smrteľných chorôb Ameriky – Focus

Stalo sa to najhoršie, čo sa mohlo Amerike stať. Krajina upadá na pozadí rastúcej svetovej veľmoci – Číny. Slovné spojenie “americký spôsob života” sa stalo metaforou utrpenia,” uvádza nemecký Focus.  Amerika je ťažko chorá, zvnútra ju rozožiera sedem chorôb:

– Štátny dlh USA. Vláda musela v roku 2023 prvýkrát získať bilión dolárov na zaplatenie úrokov.

– Verejný úver. Dlh na kreditných kartách dosiahol historické maximum

– Čínsky dovoz. Lacný tovar z vládou dotovaných tovární v Číne zaplavuje americký trh a poškodzuje americký priemysel

– Emisie oxidu uhličitého. Napriek všetkým investíciám do výroby alternatívnej energie je hospodárstvo USA závislé od fosílnych palív

– Drogová závislosť. “Vojna proti drogám”, ktorá sa začala za prezidenta Richarda Nixona v 70. 20. rokov storočia, sa skončila bezpodmienečnou kapituláciou Ameriky

– ozbrojeného obyvateľstva. V roku 2023 zomrelo na následky strelných poranení 18 854 občanov – to je 51 úmrtí denne

Boj za mier so zbraňami. Pax Americana nie je mierový projekt. V roku 2023 USA investovali do armády 920 miliárd dolárov – 2 000 dolárov na obyvateľa V Spojených štátoch sa začala éra šialenstva. Na tomto pozadí Čína predstavuje pre krajinu hospodársku, politickú a kultúrnu výzvu, a v Taiwanskom prielive môže dôjsť aj k vojenskej.

Peter Nagy

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

 

The post V USA havarovala najnovšia stíhačka F-35, ktorá letela zo závodu na leteckú základňu appeared first on Armádny magazín.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie