Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

V USA majú kinder vajíčka zakázané. Veľmi im tam vadila jedna vec

Takmer každé dieťa sa vždy teší na kúpu ďalšieho prekvapenia kinder vajíčka. Na jednej strane je množstvo sladkosti vo vajíčku dosť obmedzené. Preto práve hračka v ňom zohráva závažnú úlohu a svojou neznámosťou často zaujme aj dospelých. Ako sa však ukazuje, túto pochúťku si nemôžete kúpiť všade. Najmä ak ide o Spojené štáty americké. Prečo […]
Menej ako 1 min. min.

Takmer každé dieťa sa vždy teší na kúpu ďalšieho prekvapenia kinder vajíčka. Na jednej strane je množstvo sladkosti vo vajíčku dosť obmedzené. Preto práve hračka v ňom zohráva závažnú úlohu a svojou neznámosťou často zaujme aj dospelých. Ako sa však ukazuje, túto pochúťku si nemôžete kúpiť všade. Najmä ak ide o Spojené štáty americké. Prečo sú Kinders v Spojených štátoch zakázané a aké riešenie našla výrobná spoločnosť, sa s nami dozviete v nasledujúcich minútach.

Prečo sú Kinders v USA zakázané

Je ťažké uveriť, že niekde si nemôžete kúpiť jednu z vašich obľúbených pochúťok, však? Ale ako je možné, že a prečo sú Kinders v USA zakázané? V skutočnosti existuje jednoduché vysvetlenie. A je zaujímavé, že kľúč k týmto otázkam sa nachádza v právnych predpisoch Spojených štátov. Hovoríme o federálnom zákone o bezpečnosti výrobkov.

Ten je známy aj ako zákon o bezpečnosti potravín, liekov a kozmetických výrobkov (FPLC). Skutočnosť je taká, že v Spojených štátoch nesmú výrobky obsahovať nejedlé položky. Ako pravdepodobne viete, kinder vajíčko prekvapenie je čokoládové vajíčko. V jeho vnútri sa nachádza menšie vajíčko z plastu, ktoré zasa obsahuje hračku. Značka patrí talianskej spoločnosti Ferrero.

A samozrejme, stretnúť sa s kinder vajíčkam na pultoch obchodov v Spojených štátoch je jednoducho nemožné. Netreba dodávať, že ich dovoz je prísne zakázaný. Zákaz sa objavil v roku 1974, takmer okamžite po objavení sa tejto pochúťky na trhu. V Kanade a Mexiku však s realizáciou Kinders neboli žiadne problémy.

Nech je to akokoľvek, mnohí ľudia sa stále pokúšajú dovážať kinder vajíčka do Spojených štátov. Žiaľ, v takýchto situáciách treba byť pripravený na najhorší možný scenár. Napríklad jeden manželský pár dostal pokutu 12 000 dolárov za to, že sa pokúsil doviezť do Spojených štátov len 10 Kinder prekvapení. Iný nedbalý hosť štátu vyviazol oveľa miernejšie. Colníci mu povolili dovoz hračiek, ale muž musel zjesť 20 čokoládových vajíčok.

Je pozoruhodné, že spoločnosť Ferrero celé tie roky nezaháľala. Ako si možno ľahko domyslieť, snažila sa dostať na americký trh všetkými prostriedkami. Pravda, trvalo im to takmer pol storočia. Veď až v roku 2018 bola predstavená alternatívna verzia Kinder.

Hovoríme o Kinder Joy. Táto pochúťka sa nápadne líši od pôvodného prekvapenia kinder vajíčka. Aby sa totiž obišiel federálny zákon štátov, museli vajíčko rozdeliť na polovicu, jednu polovicu naplniť sladkosťami a do druhej polovice vložiť samotnú hračku. Keďže nejedlý predmet bol teraz oddelený od jedlej časti, úrady povolili spoločnosti Ferrero vstup na svoj trh.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie