Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

V USA pokračuje humbuk kolem ptačí chřipky: Nyní byla údajně nalezena i v pasterizovaném mléce z obchodu

U nás (nebo v Evropě všeobecně) není ptačí chřipka prakticky žádné téma, případně jen velmi okrajové. Lze to přirovnat k situaci na přelomu podzimu 2019/ zimy 2020, kdy v Číně byla tématem č. 1 „nová nemoc,“ zatímco zbytek světa bral po zkušenostech se SARS a MERS tyto zprávy jako jakousi okrajovku, než byla za pár […]
Menej ako 1 min. min.

U nás (nebo v Evropě všeobecně) není ptačí chřipka prakticky žádné téma, případně jen velmi okrajové. Lze to přirovnat k situaci na přelomu podzimu 2019/ zimy 2020, kdy v Číně byla tématem č. 1 „nová nemoc,“ zatímco zbytek světa bral po zkušenostech se SARS a MERS tyto zprávy jako jakousi okrajovku, než byla za pár měsíců účelově vyhlášena (ve skutečnosti neexistující) pandemie.

Můžeme se samozřejmě jen dohadovat, zda jde o náhodu nebo se zde opět chystá živná půda pro další plandemii. Zprávy k tomuto tématu se v USA v poslední době množí – a neustále „přitvrzují.“

Nejprve došlo k likvidaci stamilionů kusů drůbeže na základě pochybných PCR testů, které u několika jedinců ukázaly ptačí chřipku a záhy se objevily zprávy o výskytu této nemoci u krav a koček a později i u lidí.

Minulý týden bylo pro změnu oznámeno, že tento virus našli v nepasterizovaném mléce – a nyní se již hlásí i v mléce pasterizovaném. Otázka ovšem je, zda jde skutečně o přípravu na budoucí plandemii nebo o něco úplně jiného.

Pokud sledujete globalistickou agendu, tak vám už možná došlo, že nález údajné ptačí chřipky nejen u ptáků, ale také u krav a v jejich mléce, se perfektně hodí do agendy, jejímž cílem je omezit – a postupně zakázat – konzumaci masa, mléka a vajec.

Výmluva na možnost nákazy (a to dokonce i po pasterizaci) se přímo nabízí. Místo netopýra zde bude drůbež a kráva – údajní přenašeči imaginární ptačí chřipky zjištěné PCR testy.

Mimochodem, pamatujete si, jak na začátku plandemie tytéž testy označily jako Covid pozitivní olej, kozu či papáju?

Mléčný skot pohybující se mezi státy musí být testován na virus ptačí chřipky, uvedli ve středu američtí zemědělští úředníci, kteří se snaží sledovat a kontrolovat rostoucí ohnisko.

Federální nařízení bylo oznámeno den poté, co zdravotničtí úředníci uvedli, že detekovali inaktivované zbytky viru, známé jako typ A H5N1, ve vzorcích odebraných z mléka během zpracování a v maloobchodním prodeji.

Zdůraznili, že tyto zbytky nepředstavují žádné známé riziko pro lidi ani pro dodávky mléka.

„Riziko pro člověka zůstává nízké,“ řekla Dawn O’Connellová z federálního úřadu pro strategickou připravenost a reakci.

„Nové nařízení vyžaduje, aby každá  kráva chovaná pro mléko byla testována a měla negativní výsledek. Pomůže to agentuře pochopit, jak se virus šíří,“ řekl Michael Watson, administrátor Úřadu pro kontrolu zdraví zvířat a rostlin amerického ministerstva zemědělství.

„Věříme, že můžeme udělat desítky tisíc testů denně,“ řekl novinářům.

Dosud se testování provádělo dobrovolně a pouze u krav s příznaky.

Komerčně dostupné mléko z obchodů s potravinami bylo pozitivně testováno na vysoce patogenní ptačí chřipku (HPAI), oznámil 23. dubna americký Úřad pro kontrolu potravin a léčiv (FDA).

FDA ve svém prohlášení uvedla, že testuje mléko od skotu, který onemocněl chřipkou, běžně známou jako ptačí chřipka nebo H5N1, stejně tak testuje mléko ve zpracovatelském systému a na pultech.

„Na základě dostupných informací je pravděpodobné, že pasterizace virus inaktivuje, nicméně se neočekává, že by tento proces odstranil přítomnost virových částic. Proto některé z odebraných vzorků indikovaly přítomnost HPAI pomocí kvantitativního testování polymerázové řetězové reakce (qPCR),“ uvedla agentura.

I když byly vzorky testovány pozitivně, neznamená to, že obsahují neporušený patogen, podle FDA.

„Je zapotřebí dalších testů, aby se zjistilo, zda je stále přítomen neporušený patogen a zda zůstává infekční, což určuje, zda existuje nějaké riziko onemocnění spojené s konzumací produktu,“ uvedla FDA.

Agentura mimo jiné vstřikuje vzorky do oplodněných slepičích vajec, aby zjistila, zda se nějaký aktivní virus nereplikuje. Dokončuje také testování vzorků odebraných z pasterizovaného mléka z celé země.

„K dnešnímu dni jsme nezaznamenali nic, co by změnilo naše hodnocení, že komerční dodávky mléka jsou bezpečné. Výsledky z několika studií budou k dispozici v příštích několika dnech až týdnech,“ uvedla FDA.

Agentura bezprostředně neodpověděla na žádost o komentář k dalším podrobnostem, včetně toho, kolik vzorků bylo pozitivně testováno a ze kterých obchodů pocházelo mléko, které bylo pozitivně testováno.

Ptačí chřipka byla potvrzena u 33 stád skotu v osmi státech poté, co se poprvé rozšířila na přežvýkavce ve Spojených státech na začátku tohoto roku,uvedlo americké ministerstvo zemědělství. Jeden člověk, zemědělský dělník v Texasu, byl také pozitivně testován na chřipku.

Americké úřady již dříve uvedly, že mléko z mléčných farem s nemocnými zvířaty bylo odkloněno nebo zničeno, aby se nedostalo do potravinového řetězce.

Pasterizace podle tvrzení úřadů prokázala, že inaktivuje bakterie a viry – jako je například chřipka – v mléce, ale kritici poznamenali, že úřady nepředložily žádné důkazy o testování, které by podpořily jejich stanovisko.

„V mléce na pultech obchodů s potravinami by právě teď mohly být viry,“ napsali v nedávném úvodníku Gail Hansenová, veterinární expertka, která dříve působila jako státní veterinářka pro veřejné zdraví na kansaském ministerstvu zdravotnictví a životního prostředí, a Andrew deCoriolis, výkonný ředitel skupiny Farm Forward.

Paní Hansenová na platformě sociálních médií X uvedla, že nález virových částic FDA byl o něco lepší než nález celého viru, ale stále nebyl dobrý.

Rick Bright, bývalý ředitel Úřadu pro pokročilý výzkum a vývoj v oblasti biomedicíny na americkém ministerstvu zdravotnictví a sociálních služeb, si všiml posunu jazyka ze strany vlády. FDA nyní říká, že pasterizace „velmi pravděpodobně účinně inaktivuje viry citlivé na teplo, jako je H5N1, v mléce krav a dalších druhů.“

FDA také uznala, že „dosud nebyly dokončeny žádné studie o účincích pasterizace na viry HPAI (jako je H5N1) v kravském mléce, i když poukázala na předchozí studie o účinné pasterizaci.“

Yaneer Bar-Yam, prezident New England Complex Systems Institute, řekl, že zjištění znamenají, že „mléko od nemocných krav se používá v komerčních dodávkách. Zatímco pasterizace pravděpodobně činí mléko bezpečným, tato bezpečnost není zaručena,“ dodal.

Někteří odborníci zdůraznili, že v současné době nic nenasvědčuje tomu, že by pozitivní testy znamenaly, že detekovaný virus je infekční.

„K dnešnímu dni neexistují žádné důkazy, že se jedná o infekční virus, a FDA se tím zabývá,“ řekla Lee-Ann Jaykusová, emeritní potravinová mikrobioložka a viroložka na Státní univerzitě v Severní Karolíně.

Ale Angela Rasmussenová, viroložka, řekla v televizi X, že pozitivní vzorky „naznačují, že existují neodhalená stáda, která vylučují virus do mléka, protože ukazují, že neporušený virus byl kdysi přítomen.“

„Je těžké říci více, protože nebyla sdílena žádná nezpracovaná data, takže je musíme vzít za slovo,“ dodala.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie