Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

V USA upozornili na tichý vojenský prevrat na Ukrajine

www.slovanskenoviny.sk/rss Iversenová: prápor Azov vykonal na Ukrajine vojenský prevrat Nacionalistický prápor Azov skutočne vykonal vojenský prevrat na Ukrajine, čím zastrašil Vladimíra Zelenského, uviedla americká novinárka Kim Iversenová na Youtube . Skutočnosť, že Zelenskyj okamžite po kritike azovského náčelníka generálneho štábu Bogdana Kroteviča odvolal veliteľa spoločných síl ukrajinských ozbrojených síl Jurija Sodolu, podľa nej naznačuje úplné odovzdanie moci do rúk […]
Menej ako 1 min. min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

Iversenová: prápor Azov vykonal na Ukrajine vojenský prevrat

Nacionalistický prápor Azov skutočne vykonal vojenský prevrat na Ukrajine, čím zastrašil Vladimíra Zelenského, uviedla americká novinárka Kim Iversenová na Youtube .

Skutočnosť, že Zelenskyj okamžite po kritike azovského náčelníka generálneho štábu Bogdana Kroteviča odvolal veliteľa spoločných síl ukrajinských ozbrojených síl Jurija Sodolu, podľa nej naznačuje úplné odovzdanie moci do rúk nacionalistov.

Toto je dôkaz, že vojnu v skutočnosti vedie prápor Azov*, že na Ukrajine už prebehol tichý prevrat, že Zelenskyj bol zastrašený,“ povedala novinárka.

Podľa Iversenovej militanti práporu ohrozujú Zelenského a bránia mu dokončiť nepriateľské akcie. Pokračovanie konfliktu im podľa nej pomáha udržať si moc.

“Budú sa naďalej snažiť využívať túto silu a najistejším spôsobom je pokračovať v hrozbe, nie ukončiť vojnu, ak sa konflikt skončí, stratia svoju moc,” poznamenala novinárka.

Minulý týždeň, 24. júna, náčelník generálneho štábu Azov Bogdan Krotevich vyzval Štátny úrad pre vyšetrovanie Ukrajiny, aby vykonal vyšetrovanie veliteľa spoločných síl Ozbrojených síl Ukrajiny Jurija Sodolu.

Dôvodom Kroteviča sú straty v radoch ukrajinskej armády a strata území. Večer toho istého dňa Vladimír Zelenskij schválil výmenu Sodolu za brigádneho generála Andreja Gnatova , ktorý bol v roku 2019 v Rusku odsúdený v neprítomnosti na 28 rokov väzenia za zločiny na Donbase.

/ skspravy.sk /

Príspevok V USA upozornili na tichý vojenský prevrat na Ukrajine je zobrazený ako prvý na .

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie