Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

V žiarskom parku budú tvoriť sochári

Oddnes až do 27. augusta bude v Žiari nad Hronom 10 mladých sochárov tvoriť umelecké diela z dreva pred zrakmi tunajšej verejnosti. Päťdňové sochárske sympózium sa v Žiari organizuje po prvýkrát. Mala by sa z toho vzniknúť tradícia, ktorá každý rok uzavrie kultúrne leto. Sochárske umenie budú žiarskej verejnosti prezentovať absolventi VŠVÚ Bratislava, AU Banská […]
Menej ako 1 min. min.

Oddnes až do 27. augusta bude v Žiari nad Hronom 10 mladých sochárov tvoriť umelecké diela z dreva pred zrakmi tunajšej verejnosti. Päťdňové sochárske sympózium sa v Žiari organizuje po prvýkrát. Mala by sa z toho vzniknúť tradícia, ktorá každý rok uzavrie kultúrne leto.

Sochárske umenie budú žiarskej verejnosti prezentovať absolventi VŠVÚ Bratislava, AU Banská Bystrica, ŠÚV Kremnica a ZSŠ Spišská Nová Ves. Rozmerné kusy dreva budú pretvárať na umelecké diela v prostredí na to nanajvýš vhodnom – v Parku Štefana Moysesa. Plastiky, ktoré vzniknú ako produkty sochárskeho sympózia, ostanú ako súčasť prostredia mestského parku, ktorý je národnou kultúrnou pamiatkou.

Pre divákov, ktorí navštívia „sochársky park“ sú pripravené sprievodné podujatia. Lákadlom budú vystúpenia hudobných skupín. Pre deti sú k dispozícii tvorivé dielne Fantázie, v ktorých si vyskúšajú modelovanie z hliny, tvorbu ozdôb a šperkov z drôtu a podobne. Bližšie informácie nájdete na www.mskcentrum.sk.

 

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie