Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

V4 bola kompletne proti migračnému paktu! Kamenický hovorí o fatálnych dopadoch v prípade masovej migrácie

www.slovanskenoviny.sk/rss Slovensko a štáty Vyšehradskej štvorky (V4) sa v utorok počas hlasovania na úrovni ministrov financií EÚ v Bruseli vyslovili proti prijatiu nového paktu o migrácii a azyle. Po skončení rokovaní to uviedol minister financií SR Ladislav Kamenický. V4 bola kompletne proti migračnému paktu Kamenický spresnil, že Slovensko počas hlasovania kvalifikovanou väčšinou hlasovalo proti dvom […]
Menej ako 1 min. min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

Slovensko a štáty Vyšehradskej štvorky (V4) sa v utorok počas hlasovania na úrovni ministrov financií EÚ v Bruseli vyslovili proti prijatiu nového paktu o migrácii a azyle.

Po skončení rokovaní to uviedol minister financií SR Ladislav Kamenický.

V4 bola kompletne proti migračnému paktu

Kamenický spresnil, že Slovensko počas hlasovania kvalifikovanou väčšinou hlasovalo proti dvom návrhom desaťbodového reformného balíka – proti platbe 20.000 eur za každého neprijatého migranta a proti dodržiavaniu niektorých azylových povinností – a pri ôsmich menej zásadných návrhoch sa zdržalo hlasovania. „Slovensko odmieta tento pakt ako celok a preto som zaň nezahlasoval. Podobne sa k tomu postavili aj iné krajiny,“ uviedol
s odkazom na Maďarsko, Poľsko a Česko. V niektorých bodoch sa zdržalo aj Rakúsko.

„Neodsúhlasili sme najmä také veci, že ak odmietneme prevziať migrantov, tak musíme zaplatiť 20.000 eur. Z pohľadu Slovenska je dnes situácia ešte dobrá. Pri počte okolo 30.000 migrantov určených na prerozdelenie dopad na Slovensko by bol okolo šesť miliónov eur, ale pri masovej migrácii by šlo o desiatky miliónov,“ vysvetlil. Za najväčší problém pre Slovensko považuje, že v novom pakte nie je zmienka o finančnom strope na takéto platby.

ereport.sk

Príspevok V4 bola kompletne proti migračnému paktu! Kamenický hovorí o fatálnych dopadoch v prípade masovej migrácie je zobrazený ako prvý na .

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie