Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Väčšie hlávky cesnaku a dobrá skladovateľnosť. Po vylámaní kvetných stoniek cesnaku ošetrím cesnak touto zálievkou

Čím prikŕmiť cesnak po odstránení kvetných stoniek? Túto otázku si často kladú najmä začínajúci záhradkári a odpoveď na ňu je veľmi jednoduchá. Toto časové obdobie je pre cesnak veľmi dôležite, pretože sa spája s aktívnou tvorbou a rastom strúčikov a hlávok. Je skutočne lepšie odstrániť tieto výhonky, pretože odoberajú výživu, ktorá by mala smerovať k […]
Menej ako 1 min. min.

Čím prikŕmiť cesnak po odstránení kvetných stoniek? Túto otázku si často kladú najmä začínajúci záhradkári a odpoveď na ňu je veľmi jednoduchá.

Toto časové obdobie je pre cesnak veľmi dôležite, pretože sa spája s aktívnou tvorbou a rastom strúčikov a hlávok. Je skutočne lepšie odstrániť tieto výhonky, pretože odoberajú výživu, ktorá by mala smerovať k rastu hlávok.

Vždy nechám len 2-3 listy cesnaku, ktorými si potom určím čas na jeho vybratie zo zeme. Čím teda kŕmiť cesnak v tomto období, aby sa rozrástol a dobre skladoval?

Hlavným prvkom, ktorý cesnak teraz potrebuje, je draslík! Práve draslík bude zodpovedný za chuť a kvalitu strúčikov.

Pri jeho nedostatku klesá imunita rastlín, cesnak sa nebude dobre skladovať a ochorie. Aby ste tomu zabránili a získali vynikajúcu úrodu, skúsení záhradníci pridávajú síran draselný.

Medzi záhradkármi si vyslúžilo povesť najlepšieho draselného hnojiva, pretože je pomerne ľahko absorbované koreňmi rastlín a riedené vodou.

Hnojivo obsahuje 45% čistého draslíka a tiež obsahuje síru – 17% a horčík 3%. Nie je náhoda, že v hnojive je prítomná síra, ktorá podporuje biologickú dostupnosť draslíka, fosforu, vápnika, horčíka a železa pre korene rastlín, a tie sú mimochodom hlavnými živinami pre rast strúčikov cesnaku.

Budete potrebovať 1 polievkovú lyžicu síranu draselného na 10 litrov vody. Tento objem vám vystačí zhruba na 2 metre štvorcové záhonu s cesnakom .

Po zaliatí záhon dôkladne poprášime popolom v množstve 5-6 polievkových lyžíc na 1 meter štvorcový výsadby.

Pri každom zalievaní a daždi sa z popola uvoľnia živiny a koreňový systém cesnaku ich veselo absorbuje. Okrem výživného účinku jaseň posilňuje imunitu rastlín a znižuje aktivitu spór húb v záhrade.

Skúsený záhradník vie, že len s pomocou popola môžete zvýšiť úrodu cesnaku o 15-20%, preto kŕmime podľa tejto schémy a sledujeme, ako cesnak rastie do veľkosi päste!

The post Väčšie hlávky cesnaku a dobrá skladovateľnosť. Po vylámaní kvetných stoniek cesnaku ošetrím cesnak touto zálievkou appeared first on Šikovník.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie