Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Väčšina Poliakov stále podporuje pomoc Ukrajine a jej občanom. Občianska angažovanosť klesá

Väčšina Poliakov podporuje poskytovanie pomoci Ukrajine, oveľa menej sú však spokojní s vyhliadkou dlhodobého pobytu vojnových utečencov vo svojej krajine. Ukázali to vo štvrtok výsledky nového prieskumu, informovala agentúra PAP, na ktorú sa odvoláva TASR. Autori prieskumu uviedli, že dva roky po vypuknutí vojny na Ukrajine občianska angažovanosť v pomoci utečencom v Poľsku klesá. Štúdia […]
Menej ako 1 min. min.

Väčšina Poliakov podporuje poskytovanie pomoci Ukrajine, oveľa menej sú však spokojní s vyhliadkou dlhodobého pobytu vojnových utečencov vo svojej krajine. Ukázali to vo štvrtok výsledky nového prieskumu, informovala agentúra PAP, na ktorú sa odvoláva TASR.

Autori prieskumu uviedli, že dva roky po vypuknutí vojny na Ukrajine občianska angažovanosť v pomoci utečencom v Poľsku klesá. Štúdia však ukázala, že väčšina Poliakov jasne podporuje pomoc Ukrajine a jej občanom.

Podľa prieskumu sa 79 percent Poliakov domnieva, že je potrebné poskytovať Ukrajine pomoc vo forme potravín, vody, zdravotníckych potrieb či prístreškov. Celkovo 72 percent respondentov podporuje, aby utečenci z Ukrajiny dostávali v Poľsku prístup k službám vrátane zdravotnej starostlivosti a vzdelávania.

Z prieskumu však tiež vyplynulo, že len 42 percent Poliakov podporuje myšlienku umožniť Ukrajincom zostať v Poľsku dlhodobo, pričom 44 percent opýtaných je proti.

Prieskum inštitútov Opinia 24 a YouGov realizovali pre Medzinárodný záchranný výbor (IRC) a zameriaval sa na humanitárnu pomoc Ukrajine a jej občanom.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie