Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Vajíčka vylejeme do chlebíka a pridáme ešte toto. Vyskúšajte tento hit

Vďaka tomuto receptu sa každodenný chlieb zmení na kompletné, chutné a prekvapivé jedlo. Stačí pridať vajíčka a vybrané doplnky. Toto jedlo je večera na rozdiel od iných. Pečený chlieb Slováci poznajú používanie vydlabaného chleba ako nádoby. Často takto podávame napríklad cesnakovú polievku . Jedlo, ktoré tu ukazujeme, je však iné. Chlebová kôrka nie je ani […]
Menej ako 1 min. min.

Vďaka tomuto receptu sa každodenný chlieb zmení na kompletné, chutné a prekvapivé jedlo. Stačí pridať vajíčka a vybrané doplnky. Toto jedlo je večera na rozdiel od iných.

Pečený chlieb

Slováci poznajú používanie vydlabaného chleba ako nádoby. Často takto podávame napríklad cesnakovú polievku . Jedlo, ktoré tu ukazujeme, je však iné.

Chlebová kôrka nie je ani tak polievková misa, ale plnohodnotná ingrediencia podávaného jedla, či dokonca jeho základ. To je základ pre vytvorenie dokonalého kastróla , s ingredienciami sa dá žonglovať, koľko len chladnička dovolí.

Chlebová kastról

Na prípravu tohto kastróla bude fungovať akýkoľvek chlieb, na ktorý si spomeniete . Najlepšie, ak nie je príliš veľké a má okrúhly tvar – a tých je v našich pekárňach dosť. Ilustrácie k receptu sme prevzali z kanála Recetas apetitosas, kde sa používa tmavý ražný chlieb.

Ingrediencie

500 g kuracie prsia

2 bochníky chleba (alebo jeden väčší)

8 vajec

1 červená a 1 zelená paprika

1 zväzok pažítky

2 guľôčky mozzarelly

Soľ, korenie, granulovaný cesnak, vybrané bylinky

Pečený chlieb

Kuracie mäso nakrájame na celkom malé kocky a orestujeme s korením na malom množstve olivového oleja dozlatista. Odložíme nabok vychladnúť.

Z okrúhlych bochníkov chleba odrežeme vrch a vydlabeme ich, nie však veľmi opatrne. Do každého bochníka nalejte 4 vajcia bez toho, aby ste ich rozbili . Dochutíme soľou a korením.

Nasekajte pažítku, mozzarellu nakrájajte na plátky a papriku na malé kocky. Môžete pridať aj huby, olivy alebo viac zeleniny. Do chleba vložte kuracie mäso, zeleninu a pažítku. 

Kastról prikryjeme plátkami mozzarelly a uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme asi 40 minút pri 170 stupňoch . Podávame na plátky alebo nakrájame ako tortu.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie