Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Vajíčko vyzerá a chutí šialene. S touto technikou ich pripravíte bez problémov

7.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Gulsina). Jedlo, ktoré jeme každý deň, by malo byť predovšetkým zdravé a chutné, ale je potrebné dbať aj na to, aby na tanieri vyzeralo krásne. Ak chcete svojich hostí prekvapiť, môžete im predstaviť pokrm z vajec. Hoci vajíčko môže znieť banálne, v tejto podobe určite zaujme. Tu je návod, […]
Menej ako 1 min. min.

7.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Gulsina).

Jedlo, ktoré jeme každý deň, by malo byť predovšetkým zdravé a chutné, ale je potrebné dbať aj na to, aby na tanieri vyzeralo krásne. Ak chcete svojich hostí prekvapiť, môžete im predstaviť pokrm z vajec. Hoci vajíčko môže znieť banálne, v tejto podobe určite zaujme. Tu je návod, ako pripraviť vajíčko pošírované.

Jedlo, ktoré jeme každý deň, by malo byť predovšetkým zdravé a chutné, ale je potrebné dbať aj na to, aby na tanieri vyzeralo krásne.
Foto: shutterstock/Gulsina

Vajíčko na slanine sa veľmi často ponúka v reštauráciách, kde sa podávajú raňajky. A hoci si ich môžeme pripraviť v pohodlí vlastnej kuchyne, málokto sa pre to rozhodne, pretože si uvedomuje, že príprava takéhoto vajíčka si vyžaduje špeciálne zručnosti.

Nič nemôže byť ďalej od pravdy. Stačí len trochu trpezlivosti a precíznosti, aby ste si vychutnali chuť tečúceho žĺtka a správne natretého bielka.

Ako pripraviť vajíčko?

Klasický spôsob prípravy pošírovaného vajíčka nie je zložitý a mal by ho zvládnuť aj amatérsky kuchár. Najdôležitejšie je nenechať sa odradiť prvým neúspechom a v prípade potreby celý proces zopakovať. Poďme začať.

Do širokého hrnca alebo kastróla nalejte studenú vodu. Hladina vody by mala byť dostatočne vysoká, aby úplne zakryla vajce. Vodu v hrnci – stále bez vajíčka – priveďte do varu a prilejte lyžicu octu. Prečo ocot? Pomôže bielku rýchlejšie sa zrážať, čo je pri varení pošírovaného vajíčka dôležité.

Vajíčka rozbijeme do malej misky. Keď voda v hrnci začne jemne bublať, vezmeme lyžicu a miešame ňou vodu, čím vytvoríme vír.
Foto: shutterstock/Maxim Khytra

Vajíčka rozbijeme do malej misky. Keď voda v hrnci začne jemne bublať, vezmeme lyžicu a miešame ňou vodu, čím vytvoríme vír. Vajíčko opatrne vlejeme do vody a snažíme sa ho umiestniť do stredu vytvoreného víru. Celé to varíme na miernom ohni, kým sa bielok dobre nezrazí. Vajíčko vyberte z hrnca pomocou dierkovanej lyžice.

Ako dlho by sa malo variť vajce?

Ak chcete, aby bolo vajíčko dobre obalené bielkom a malo tekutý žĺtok, malo by sa variť približne 3 – 4 minúty od momentu ponorenia do vody. Tí, ktorí majú radi o niečo tekutejší žĺtok, by mali čas varenia predĺžiť o jednu minútu.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Je toto najlepší trik na ošúpanie vajíčka? Mnohí si to myslia

Už nesmažím ani nevarím. Objavila som nové obľúbené raňajky. Vajíčka teraz „odkladám“ do sitka

The post Vajíčko vyzerá a chutí šialene. S touto technikou ich pripravíte bez problémov appeared first on Vášeň v tebe.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie