Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Vakcíny proti Covid-19 mohli prispieť k nadmernému počtu úmrtí, uvádza najnovšia štúdia BMJ Public Health.

www.slovanskenoviny.sk/rss Vedci vyzvali dôkladne preskúmať ich vedľajšie účinky aj súvislosť s vysokou úmrtnosťou. Nadmerná úmrtnosť zostáva v západnom svete vysoká už tri roky po sebe, a to aj napriek zavedeniu opatrení na obmedzenie šírenia nákazy a vakcín Covid-19,“ uvádza sa vo výskume. Podľa najnovšej vedeckej štúdie bolo v štátoch Západu počas prvých troch rokov pandémie […]
Menej ako 1 min. min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

Vedci vyzvali dôkladne preskúmať ich vedľajšie účinky aj súvislosť s vysokou úmrtnosťou. Nadmerná úmrtnosť zostáva v západnom svete vysoká už tri roky po sebe, a to aj napriek zavedeniu opatrení na obmedzenie šírenia nákazy a vakcín Covid-19,“ uvádza sa vo výskume.

Podľa najnovšej vedeckej štúdie bolo v štátoch Západu počas prvých troch rokov pandémie koronavírusu zaznamenaných viac ako tri milióny úmrtí. Čiastočne za to podľa zvrejneného materiálu aj anticovidové injekcie.

Podľa výskumu Vrije Universiteit v Amsterdame, ktorý bol začiatkom tohto týždňa zverejnený v časopise BMJ Public Health, bolo v období od 1. januára 2020 do 31. decembra 2022 v 47 krajinách zaznamenaných celkovo 3 098 456 nadmerných úmrtí.

V roku 2020 bolo v prvom celom roku pandémie hlásených 1,03 milióna nadmerných úmrtí, uvádza sa v štúdii. V roku 2021, keď boli zavedené prvé vakcíny, bolo zaznamenaných viac ako 1,25 milióna nadbytočných úmrtí a v roku 2022 – keď boli zrušené obmedzenia súvisiace s Covidom – bolo podľa predbežných údajov uvedených v štúdii zaznamenaných viac ako 808 000 nadbytočných úmrtí.

„Nadmerná úmrtnosť zostáva v západnom svete vysoká už tri roky po sebe, a to aj napriek zavedeniu opatrení na obmedzenie šírenia nákazy a vakcín Covid-19,“ uvádza sa vo výskume.

Vedci uviedli, že „bezprecedentné“ údaje vyvolávajú vážne obavy a že politici by mali dôkladne preskúmať „základné príčiny pretrvávajúcej nadmernej úmrtnosti“.

„Počas pandémie politici a médiá denne zdôrazňovali, že každé úmrtie na Covid-19 má význam a každý život si zaslúži ochranu prostredníctvom opatrení na zamemedzenie šírenia koronavírusu a vakcín proti Covid-19. Po skončení pandémie by tda mal platiť rovnaký prístup,“ uviedli.

Autori poukázali na to, že boli zaznamenané „podozrivé“ nežiaduce udalosti, hoci vakcíny mali chrániť príjemcov pred úmrtím alebo ťažkým priebehom ochorenia Covid-19. Dodali, že podľa „rôznych oficiálnych databáz“ zdravotnícki pracovníci a konzumenti vakcín hlásili „vážne zranenia a úmrtia po očkovaní“.

Štúdia dospela k záveru, že rozlíšenie príčin je „náročné“, pretože národné štatistické agentúry sa líšia v dôkladnosti a kvalite, politiky testovania na koronavírus sa v jednotlivých štátoch líšia a „nie všetci sa zhodli na tom, čo sa považuje za úmrtie na Covid-19“.

Výskumníci tiež uviedli, že medzi vedľajšie účinky spojené s očkovaním proti Covid-19 patria ischemická mozgová príhoda, akútny koronárny syndróm, krvácanie do mozgu, kardiovaskulárne ochorenia, koagulácia, krvácanie, gastrointestinálne príhody a smrteľné zrážanie krvi.

V máji 2023 Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) vyhlásila, že koronavírus už nepredstavuje celosvetové ohrozenie zdravia. Na celom svete sú však stále hlásené prípady Covid-19 a následné úmrtia. Podľa údajov Svtovej zdravotníckej organizácie so sídlom v Ženeve, bolo za sedem dní pred 19. májom celosvetovo zaregistrovaných 36 014 prípadov, čo predstavuje týždenný nárast o 2 336 prípadov.

Zdroj: rt.com
Preklad: InfoVojna

Príspevok Vakcíny proti Covid-19 mohli prispieť k nadmernému počtu úmrtí, uvádza najnovšia štúdia BMJ Public Health. je zobrazený ako prvý na .

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie