Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Vance odhaluje Trumpův plán pro Ukrajinu

Donald Trump nikdy neodpověděl nějak detailněji na to, jaký je jeho plán pro Ukrajinu. Něco málo nastínil v debatě s Harrisovou, nicméně více k tomu prozradil jeho potenciální viceprezident Vance. Republikánský prezidentský kandidát Donald Trump má konkrétní návrh na ukončení rusko-ukrajinského konfliktu, prohlásil jeho kandidát na viceprezidenta, senátor za Ohio JD Vance. Trump opakovaně prohlásil, […]
Menej ako 1 min. min.

Donald Trump nikdy neodpověděl nějak detailněji na to, jaký je jeho plán pro Ukrajinu. Něco málo nastínil v debatě s Harrisovou, nicméně více k tomu prozradil jeho potenciální viceprezident Vance.

Republikánský prezidentský kandidát Donald Trump má konkrétní návrh na ukončení rusko-ukrajinského konfliktu, prohlásil jeho kandidát na viceprezidenta, senátor za Ohio JD Vance.

Trump opakovaně prohlásil, že v případě zvolení ukončí boje do 24 hodin, naposledy právě při úterní debatě s viceprezidentkou Kamalou Harrisovou, demokratickou kandidátkou na nástupce prezidenta Joea Bidena.

K ukončení války „potřebujete někoho, koho se lidé v první řadě bojí,“ řekl Vance v podcastovém rozhovoru s bývalým zaměstnancem US Navy SEAL a CIA Shawnem Ryanem. 

 

„Musíte se bát, že když Donald Trump – nebo nedej bože, Kamala Harris – něco říká, myslí to opravdu vážně. Ale s Donaldem Trumpem tomu věříte, s Kamalou Harris ne. Tohle je odstrašení.“

Na otázku, jak by vypadal Trumpův mírový návrh, Vance nastínil scénář, který je podle něj pravděpodobný. Současná linie kontaktu by se stala demilitarizovanou zónou, silně opevněnou, aby ji Rusko znovu nenapadlo,“ řekl Ryanovi.

„Ukrajina by si zachovala svou nezávislost a suverenitu, ale Rusko dostane od Ukrajiny záruku neutrality – nevstoupí do NATO ani jiných podobných institucí,  řekl Vance.

Obnovu Ukrajiny by přitom muselo financovat především Německo a země EU, které Vance obvinil z financování válečného úsilí Kyjeva.

„Myslím, že to tak nakonec bude,“ řekl, protože „v Rusku se ho [Trumpa] bojí. V Evropě se ho bojí, protože to, co říká, myslí vážně.“

Podle Vance chtějí Moskva, Kyjev a EU všechny ukončit konflikt, ale boje pokračují, protože Biden „spí za volantem“ a Harrisová „neví, co sakra dělá.“

„Jejich politikou je házet peníze do problému a doufat, že Ukrajinci dosáhnou vojenského vítězství, o kterém se dokonce Ukrajinci domnívají, že je nemožné, zatímco Trump chce být silný a chytrý a vyjednat konec,“ řekl Vance.

Později v pořadu Vance řekl, že je unavený z „mrhání amerických životů při používání USA jako světového policajta“ a nazval současnou politiku USA vůči Rusku hloupou.

Vance opakovaně vystupoval proti dalšímu financování válečného úsilí Ukrajiny ze strany USA a obvinil Bílý dům, že nemá žádný životaschopný plán na vítězství v Kyjevě.

V dubnovém stanovisku v New York Times tvrdil, že vítězství by vyžadovalo více vojáků, než by Ukrajina mohla postavit, a více zbraní, než jsou schopny vyrobit Spojené státy.

Rusko učinilo z neutrality Ukrajiny jeden ze svých hlavních cílů. Mezitím Kyjev vyloučil jakákoli jednání, která by nebyla založena na „mírovém vzorci,“ což je seznam maximalistických požadavků, kterým se Moskva vysmívala jako nerealistickým.

Ohodnoťte tento příspěvek!

[Celkem: 1 Průměrně: 5]

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie