Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Varte, ale nepite. Je to liek na vypadávanie a slabé vlasy. Funguje lepšie ako botox

26.05.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Matteo Gabrieli). Táto nenápadná rastlinka je známa svojimi mimoriadnymi vlastnosťami, a preto je zložkou mnohých doplnkov a prípravkov. Ako praslička pôsobí na vlasy? V prípade vypadávania a ochabnutých prameňov to bude fungovať ako botox. Pomáha praslička vlasom?Foto: shutterstock/Matteo Gabrieli Praslička roľná nie je náročná rastlina a porastie takmer všade. […]
Menej ako 1 min. min.

26.05.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Matteo Gabrieli).

Táto nenápadná rastlinka je známa svojimi mimoriadnymi vlastnosťami, a preto je zložkou mnohých doplnkov a prípravkov. Ako praslička pôsobí na vlasy? V prípade vypadávania a ochabnutých prameňov to bude fungovať ako botox.

Pomáha praslička vlasom?
Foto: shutterstock/Matteo Gabrieli

Praslička roľná nie je náročná rastlina a porastie takmer všade. Na Slovensku ju nájdeme v lesoch, na lúkach a poliach. Používa sa v bylinkárstve, ale aj pri starostlivosti o pokožku, nechty a oslabené pramene.

Ako používať prasličku na vlasy, aby ste stimulovali ich rast a vyživovali ich? Nemusíte kupovať drahé prípravky či tablety. Tu je osvedčený domáci liek.

Ako používať prasličku na vlasy? Účinok vás prekvapí. Už žiadne vypadávanie vlasov

Nepochybným spojencom vlasov je praslička. Obsahuje vápnik, horčík, zinok a draslík, ako aj železo, ktoré je mimoriadne dôležité v procese obnovy oslabených vlasov. Okrem toho obsahuje vitamín C a B5, ktorý je zodpovedný za uzatváranie otvorených kutikul. Pravidelné používanie prasličky zabraňuje vypadávaniu vlasov, vyživuje ich a posilňuje, menej sa mastia.

Prasličku je možné použiť ako vlasovú vodu. Stačí desať vetvičiek čerstvej rastliny rozdrviť v mažiari a následne rozdrviť na kašu. Potom vložíme do hrnca, podlejeme vodou a varíme pol hodiny. Po uplynutí tejto doby zmes preceďte a vodu nalejte do rozprašovača. Nálev vtierajte do pokožky, najlepšie na noc. Pred použitím však nezabudnite vykonať test na alergiu.

Stačí desať vetvičiek čerstvej rastliny rozdrviť v mažiari a následne rozdrviť na kašu. Potom vložíme do hrnca, podlejeme vodou a varíme pol hodiny. Po uplynutí tejto doby zmes preceďte a vodu nalejte do rozprašovača.
Foto: shutterstock/Lipatova Maryna

Pomáha praslička vlasom? Oplach vyrobený z tejto rastliny posilní a vyživí pramene

Môžeme si pripraviť aj výplach z prasličky. Pol šálky sušenej prasličky zalejte pohárom horúcej, nie však vriacej vody a nechajte vychladnúť. Keď nálev vychladne, opláchnite si ním vlasy po každom umytí. Prasličku sa oplatí piť aj vo forme čaju a posilní vaše pramienky „zvnútra“.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Ako rýchlo zmyť samoopaľovací prípravok? Pridajte lyžičku cukru a votrite na škvrny. Zídu raz dva

Vyberte z kredenca, zmiešajte s vodou a naneste na vlasy. Nové vyrastú ako huby po daždi

The post Varte, ale nepite. Je to liek na vypadávanie a slabé vlasy. Funguje lepšie ako botox appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie