Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Vaša zelenina bude rásť oveľa rýchlejšie. Stačí len pár šišiek

04.06.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/ZHMURCHAK shutterstock/Rawpixel.com). Ak chcete urýchliť rast vašej zeleniny a postarať sa o ďalšie rastliny vo vašej záhrade, môžete použiť šišky na prípravu výživného prípravku. Je to veľmi jednoduché na prípravu a efekty sú naozaj úžasné. Zistite, ako to pripraviť a ako použiť hnojivo zo šišiek. Ako využiť šišky v […]
Menej ako 1 min. min.

04.06.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/ZHMURCHAK shutterstock/Rawpixel.com).

Ak chcete urýchliť rast vašej zeleniny a postarať sa o ďalšie rastliny vo vašej záhrade, môžete použiť šišky na prípravu výživného prípravku. Je to veľmi jednoduché na prípravu a efekty sú naozaj úžasné. Zistite, ako to pripraviť a ako použiť hnojivo zo šišiek.

Ako využiť šišky v záhrade?
Foto: shutterstock/ZHMURCHAK shutterstock/Rawpixel.com

Šišky môžu byť mimoriadne užitočné pri pestovaní zeleniny a iných rastlín. Vďaka nim vieme pripraviť skvelé tekuté hnojivo, ktoré okrem iného urýchli rast našich exemplárov a ochráni ich pred chorobami. Okrem toho majú šišky aj iné využitie v záhrade. Skontrolujte, ako používať šišky.

Šišky v záhrade – prečo sa ich oplatí používať?

Používanie šišiek v záhrade má mnoho výhod. Vďaka tomu dokážeme nielen urýchliť rast zeleniny a iných rastlín, ale aj naše exempláre urobiť odolnými voči rôznym druhom chorôb a chrániť ich pred nimi.

Šišky navyše účinne zvyšujú odolnosť rastlín voči poveternostným vplyvom. Ich použitie v starostlivosti môže tiež zlepšiť kvitnutie exemplárov alebo ovplyvniť ich lepšie rodenie. Na tento účel však treba šišky správne spracovať, napr. vyrobiť skvelé domáce hnojivo.

Účinnosť šišiek v záhrade je daná tým, že obsahujú veľa cenných živín. Patria sem živice, alkaloidy a minerály ako draslík, zinok a vápnik.

Ako využiť šišky v záhrade?

Šišky sa najlepšie používajú na prípravu tekutého hnojiva. Naplníme nimi litrovú nádobu alebo pohár na zaváranie a zalejeme vodou. Vložte zmes do hrnca a varte 20 minút.

Potom po vychladnutí živinu scedíme a nalejeme do menších téglikov. Takto pripravenú zmes je možné skladovať na chladnom a tmavom mieste až niekoľko mesiacov.

Pred použitím je však potrebné prípravok zriediť. Nalejte 50 ml hnojiva zo šišky do 1 litra vody. Toto hnojivo je možné aplikovať raz za 2 týždne ako postrek alebo ako tekuté hnojivo. Zároveň musíme pamätať na to, že týmto prípravkom nikdy nepolievame suchú pôdu. Hnojivo nanášajte vždy na mierne vlhký podklad.

Okrem toho môžeme šišky využiť aj inak. Mnoho skúsených záhradníkov sa rozhodne mulčovať svoje rastliny šiškami. Treba však pripomenúť, že okysľujú pôdu, preto ich možno umiestniť len do blízkosti kyslomilných rastlín.

Takýto mulč dokonale ochráni pôdu pred vyparovaním vody a zároveň ochráni korene rastlín pred premrznutím. Mulčovanie šiškami navyše pomáha znižovať rast nežiaducej buriny, vďaka čomu je naša záhrada upravenejšia.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Čo robiť, aby boli paradajky veľké? Naše babičky mali metódu. Toto ošetrenie ochráni vaše sadenice

Zabudnite na chemické postreky. Postrek z kvasníc na paradajky robí zázraky a stojí pár drobných

The post Vaša zelenina bude rásť oveľa rýchlejšie. Stačí len pár šišiek appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie