Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Vaše telo sa vám určite poďakuje: Vyčistila sa mi pleť a konečne ma prestalo po dlhých rokoch nafukovať!

Tieto malé sladké výživné potraviny sa najčastejšie používajú ako prísada do koláčov a sú zdravou alternatívou k občerstveniu, samozrejme keď konzumujú sa s mierou. Podpora trávenia Konzumované denne majú dobrý vplyv na trávenie, pretože obsahujú veľké množstvo vlákniny, ktorá pomáha regulovať pohyby čriev. Vďaka tomu môžu hrozienka pôsobiť laxatívne a predchádzať kŕčom a zároveň napomáhať […]
Menej ako 1 min. min.

Tieto malé sladké výživné potraviny sa najčastejšie používajú ako prísada do koláčov a sú zdravou alternatívou k občerstveniu, samozrejme keď konzumujú sa s mierou.

Podpora trávenia

Konzumované denne majú dobrý vplyv na trávenie, pretože obsahujú veľké množstvo vlákniny, ktorá pomáha regulovať pohyby čriev.

Vďaka tomu môžu hrozienka pôsobiť laxatívne a predchádzať kŕčom a zároveň napomáhať rýchlemu odstraňovaniu toxínov z tela.

Obsah minerálov a vitamínov

Hrozienka sú tiež veľmi dôležitým zdrojom draslíka a horčíka, ktorý pomáha znižovať kyslosť žalúdka a odvádzať toxíny z orgánov, čím predchádza riziku chorôb, ako je artritída, dna, obličkové kamene a srdcové choroby.

Vysoký obsah železa a vitamínu B v hrozienkach zlepšuje príznaky anémie a zvyšuje produkciu červených krviniek, čo je obzvlášť dôležité pre prísun kyslíka do tela.

Antioxidačný a protizápalový účinok

Antioxidant, ktorý patrí medzi katechíny, pomáha predchádzať škodám spôsobeným voľnými radikálmi, ktoré môžu tiež spustiť rakovinu, napríklad rakovinu hrubého čreva.

Májú tiež antibakteriálne a protizápalové vlastnosti a sú schopné chrániť telo pred prechladnutím a chorobami dýchacích ciest posilnením imunitného systému.

Zvyšovanie libida

V neposlednom rade má konzumácia hrozienok dobrý vplyv aj na váš milostný život. Toto ovocie obsahuje aminokyselinu nazývanú arginín, ktorá môže zvýšiť libido a hladinu vzrušenia.

Jeho konzumácia sa odporúča najmä mužom, ktorí majú problémy s erekciou.

V Indii existuje starodávny zvyk, keď sa párom počas svadobnej noci ponúkla šálka mlieka s obsahom hrozienok, aby bol zážitok pre oboch nezabudnuteľný.

Príprava hrozienkovej vody

V povedomí verejnosti koluje niekoľko receptov, všetky sa však zhodujú, že prvým krokom je prevarenie vody a uvoľnenie hrozienok v nej.

Budeme potrebovať:

½ šálky hrozienok
2 šálky čistej vody z vodovodu

Najskôr uvarte vodu a potom pridajte hrozienka. Hrozienka dusíme pod viečkom asi dvadsať minút, potom vypneme sporák a hrozienka necháme odpočívať vo vode.

Namočte sušené zrná na noc alebo na osem hodín, potom prefiltrujte vodu a vypite ju nalačno s pohárom. Neraňajkujte hneď potom, počkajte aspoň 20 minút.

POZOR!

Pretože zvyšujú pohyb čriev a majú mierne laxatívne účinky, neodporúča sa to preháňať s konzumáciou hrozienkovej vody.

Zdieľajte tento článok a podeľte sa s ním na Facebooku.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové články každý deň.

zdroj: www.tudasfaja.com/szebb-lesz-a-borod-leapad-a-hasad-es-kipucolja-a-belrendszert-ha-ezt-iszod-reggelente

 

The post Vaše telo sa vám určite poďakuje: Vyčistila sa mi pleť a konečne ma prestalo po dlhých rokoch nafukovať! appeared first on sikovnynapad.sk.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie