Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Vďaka jednoduchému triku budú uhorky rásť rýchlo. Svoju úrodu budete počítať v kilách

Snom mnohých pestovateľov uhoriek je vypestovať si vlastnými rukami pekné, zdravé a chutné uhorky. Uhorky však môžu byť zradné, nepoddajné a často spôsobujú problémy. Vtedy sa oplatí venovať im trochu starostlivosti. Ako povzbudiť uhorky, aby prinášali ovocie? Skúsení majitelia pozemkov odporúčajú neobvyklú metódu. Triumfuje medzi nimi japonský trik. Od polovice mája do polovice júna majú […]
2 min.

Snom mnohých pestovateľov uhoriek je vypestovať si vlastnými rukami pekné, zdravé a chutné uhorky. Uhorky však môžu byť zradné, nepoddajné a často spôsobujú problémy. Vtedy sa oplatí venovať im trochu starostlivosti. Ako povzbudiť uhorky, aby prinášali ovocie? Skúsení majitelia pozemkov odporúčajú neobvyklú metódu. Triumfuje medzi nimi japonský trik.

Od polovice mája do polovice júna majú záhradkári plné ruky práce. Práve v tomto období by sa mali sadenice uhoriek zasadiť do zeme a potom pokojne rásť na pripravenom záhone.

Kde uhorky rastú najlepšie? Uhorky sa môžu pestovať na zemi, v skleníkoch alebo vo fóliových tuneloch. Ak chcete pestovať uhorky na zemi, odporúčame vybrať miesto, ktoré je chránené pred vetrom a má veľa slnka, pričom treba mať na pamäti, že optimálna teplota pre rast uhoriek je 18 až 25 stupňov Celzia.

Aké podmienky majú uhorky rady? Najpohodlnejšie sa cítia na takomto záhone

Pôdne uhorky nemajú žiadne osobitné požiadavky. Najdôležitejšími aspektmi pestovania uhoriek sú okrem slnečného svitu a dostatku tepla predovšetkým vhodná pôda – úrodná a bohatá na minerálne látky. Pôda, na ktorej budú uhorky v budúcnosti rásť, by sa mala rýchlo zahrievať a mala by mať neutrálnu alebo mierne zásaditú reakciu.

Niekedy sa však uhorky zahrávajú s klamstvami. Niekedy rastú dobre, len aby ich v určitom okamihu napadli škodcovia a rýchlo uhynuli. Niekedy uhorky nevyprodukujú toľko zeleniny, koľko by sme chceli. Preto sa oplatí konať vopred. Do práce sa pustite skôr, ako sa uhorky pohodlne usadia na záhone.

Aký druh hnoja pre zemné uhorky? Japonská metóda triumfuje

Skúsení záhradkári už roky používajú japonský trik, pri ktorom s príchodom júla a augusta zbierajú uhorky v plných zväzkoch. Podobná metóda totiž zaručuje lepší rast a odolnosť sadeníc rastlín, pretože posilňuje ich koreňový systém.

Čo robiť? Jednoducho siahnite po nádobe a naplňte ju do polovice pilinami. Triesky potom zalejte horúcou vodou a po vychladnutí zmes dôkladne prehnetajte, kým sa nevytvoria jemné kúsky. Tým sa vytvorí prírodné hnojivo, ktoré bude silne vyživovať vaše uhorky.

Tým sa však práca nekončí. Potom vykopeme na záhonoch jamky, vložíme do nich semená uhoriek a následne ich posypeme pilinami. Potom už len počkajte, kým uhorky vyklíčia podľa tradičného postupu výsadby. Bohatá úroda, znížená náchylnosť na choroby a predĺžený čas plodenia sú takmer zaručené.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie