Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Ve volbách zazářila koalice, která ani neměla program. Co chtějí Přísaha a Motoristé?

Přísaha a Motoristé neměli ani napsaný program, a přes to slaví úspěch. Lídr kandidátky Filip Turek v rozhovoru pro Echo řekl, že lidé nepotřebují na vše směrnici. Přísaha a Motoristé jsou proti zavedení eura a negativně se staví ke Green Dealu. „Nechceme federalizovat Evropu, nechceme, aby z EU chodilo takové množství zákonů. Evropská administrativa škodí průmyslu i společnosti,“ uvedl Turek. […]
Menej ako 1 min. min.

Přísaha a Motoristé neměli ani napsaný program, a přes to slaví úspěch. Lídr kandidátky Filip Turek v rozhovoru pro Echo řekl, že lidé nepotřebují na vše směrnici. Přísaha a Motoristé jsou proti zavedení eura a negativně se staví ke Green Dealu. „Nechceme federalizovat Evropu, nechceme, aby z EU chodilo takové množství zákonů. Evropská administrativa škodí průmyslu i společnosti,“ uvedl Turek.

Nikola Bartůšek je podle webu Přísahy expertka na migrační a azylovou politiku, socioložka, vysokoškolská a středoškolská pedagožka a lektorka dětských jazykových kurzů. Filip Turek na webu Přísahy a Motoristů uvádí, že je bývalý pilot formule, politický komentátor, automobilový expert, prezident Jaguar klub ČR a cestovatel.

ČTĚTE TAKÉ: Paroubek i Zaorálek mají smůlu, ve volbách propadli. Do europarlamentu nemíří ani Kolaja

Turek na sebe upozornil v předvolebním souboji s lídryní kandidátky STAN Danuší Nerudovou na CNN Prima NEWS. Nerudová označila za nenormální, že má někdo doma svícny s hákovými kříži jako Turek. Její oponent se bránil tím, že se jedná o starožitnosti. Po otci má podle svých slov dokonce i dýku nacistické SS. Turek odmítl, že by byl pravicovým radikálem.

Volby do europarlamentu vyhrálo hnutí ANO se ziskem 26,14 procenta hlasů, čemuž odpovídá zisk sedmi křesel. Následovala koalice Spolu, které svůj hlas dalo 22,27 procenta voličů, a připadne jí šest mandátů. Třetí příčku obsadila koalice hnutí Přísaha se stranou Motoristé sobě (10,26 %; dva mandáty). V Evropském parlamentu usednou také zástupci koalice Stačilo! (9,56 %; dvě křesla), Piráti (6,20 %; jedno křeslo) a SPD a Trikolora (5,73 %; jeden mandát). Volební účast dosáhla rekordních 36,45 procenta. Před pěti lety hlasovalo 28,72 procenta voličů.

Celou debatu Turka s Nerudovou si můžete pustit ve videu níže:

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie