Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Večerať niekoľko tisícky kilometrov nad zemou? Je v pláne prvá vesmírna reštaurácia pozrite sa koľko bude stáť jedna večera

Otvorenie prvej reštaurácie vo vesmíre sa blíži. Prípravu jedál bude mať na starosti jedno z najhorúcejších mien vo svete gastronómie. Cena návštevy je vysoká, no tento kulinársky zážitok stojí za každý cent. Určite si zistite, o čo ide. Nová reštaurácia od známeho šéfkuchára Šéfkuchár – Rasmus Munk – bude pripravovať jedlá v prvej reštaurácii vo […]
Menej ako 1 min. min.

Otvorenie prvej reštaurácie vo vesmíre sa blíži. Prípravu jedál bude mať na starosti jedno z najhorúcejších mien vo svete gastronómie. Cena návštevy je vysoká, no tento kulinársky zážitok stojí za každý cent. Určite si zistite, o čo ide.

Nová reštaurácia od známeho šéfkuchára

Šéfkuchár – Rasmus Munk – bude pripravovať jedlá v prvej reštaurácii vo vesmíre. V súčasnosti riadi reštauráciu Alchemist v Kodani, ktorá má dve hviezdy Michelin. Čoskoro bude prevádzkovať vesmírnu reštauráciu. Je jedným z najlepších kuchárov na svete. V rebríčku 50 najlepších je na 5. mieste . 

Za realizáciu tohto výnimočného projektu sú zodpovedné SpaceVIP a Space Perspective . Prvý sa špecializuje na organizovanie komerčných letov, zatiaľ čo druhý sa zaoberá stavbou úžitkových vozidiel. Tentoraz spojili svoje sily a vytvorili vesmírny balón Neptún . Práve na jeho palube sa bude konať večera, ktorú pripravil Munk. 

Vesmírne jedlo, vesmírne ceny

Čo bude Munk hosťom reštaurácie podávať, zatiaľ nie je známe. V rozhovore pre magazín Decanter však prezradil, že jedlá budú inšpirované vesmírom. Znie to veľmi pútavo, no bohužiaľ nevzniknú úplne vo vesmíre. 

Počas rozhovoru známy šéfkuchár prezradil aj to, že pokrmy sa budú čiastočne pripravovať pred vzletom na zemi a dorábať sa bude počas letu. Zaujímavosťou je, že hostia tejto priestorovej reštaurácie budú mať prístup do baru s vínami vybranými pre túto príležitosť. 

Bohužiaľ, nie každý si bude môcť dovoliť navštíviť túto reštauráciu. Cena letu a účasti na hostine, ktorú pripravil Munk, je 495 000 USD na osobu. Zaujímavosťou je, že vyzbierané peniaze budú venované na vesmírnu cenu .

Počet miest je obmedzený

Ak máte nazvyš pol milióna dolárov, poponáhľajte sa a rezervujte si miesto na balóne. Počet miest je obmedzený. Počas prvého letu bude hosťami reštaurácie iba 6 osôb a budú platiť poplatok . 

Každý hosť bude mať prístup na internet, a tak sa bude môcť o svoj kulinársky a kozmický zážitok podeliť s celým svetom. Zatiaľ nie je známe, kedy sa uskutoční prvý let, no odhaduje sa, že sa tak stane v roku 2025. 

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie