Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Vedci identifikovali najzdravšiu zeleninu na svete. Čo nato hovoríte?

O mimoriadnych výhodách zeleniny nikto nepochybuje.  Vedci z amerického Centra pre kontrolu a prevenciu chorôb ich veľmi pozorne preskúmali a vytvorili rebríček tých najzdravších. Do úvahy brali až 17 vitamínov a ďalších zložiek , ktoré Svetová zdravotnícka organizácia považovala za najpotrebnejšie pre naše zdravie. V zozname sú okrem iného: vitamín A, B6, kyselina listová, zinok, […]
Menej ako 1 min. min.

O mimoriadnych výhodách zeleniny nikto nepochybuje.  Vedci z amerického Centra pre kontrolu a prevenciu chorôb ich veľmi pozorne preskúmali a vytvorili rebríček tých najzdravších.

Do úvahy brali až 17 vitamínov a ďalších zložiek , ktoré Svetová zdravotnícka organizácia považovala za najpotrebnejšie pre naše zdravie. V zozname sú okrem iného: vitamín A, B6, kyselina listová, zinok, draslík, železo a vápnik. Čo obsadilo čestné prvé miesto?

Aká je najzdravšia zelenina na svete?

Americkí vedci nepochybujú. Tekvica bola oslavovaná ako najzdravšia zelenina na svete ! Vedci odhadli jeho zdraviu prospešnú silu na 33,89! Pri výbere tejto zeleniny sa oplatí venovať pozornosť jej farbe – čím je tekvica oranžovejšia, tým viac cenných živín obsahuje!

Tekvica obsahuje takmer všetky vitamíny a tiež množstvo zdraviu cenných živín, ako je železo, horčík, zinok a mangán . Odporúča sa okrem iného aj ľuďom, ktorí majú tráviace a kožné problémy. Aká iná zelenina je ešte zahrnutá v rebríčku!

Rebríček najzdravšej zeleniny na svete

Americkí vedci ocenili aj inú zeleninu v rebríčku, medzi ktoré patrí: brokolica, rukola a mexická paprika .Tie prvé sa odporúčajú predovšetkým ľuďom, ktorí sa chcú starať o svoje oči a nervový systém.

V ocenenej skupine boli aj: kapusta, pažítka, repík čierny, kel a púpavové listy . Sezóna tejto poslednej rastliny je teraz v plnom prúde. Zatiaľ čo kvety púpavy sú na Slovensku veľmi obľúbené, o ich listoch, žiaľ, vieme príliš málo. Je čas to zmeniť!

Cenné vlastnosti listov púpavy

Jeho žlté kvety sú veľmi charakteristické, ale nie každý vie, aké jedinečné sú jeho listy! Podporujú naše obličky a chránia naše oči a kosti . Ako vidíte, nebolo to bez dôvodu, že potešili amerických vedcov.

Listy púpavy sa odporúčajú aj všetkým ľuďom, ktorí chcú schudnúť. Pôsobia očistne, preto ich treba zaradiť do detoxikačných kokteilov!

Odporúčame aj ďalšie naše články. Nedávno sme zdieľali recept na kompót z rebarbory ​​a písali o mimoriadnych vlastnostiach čaju z kvetov púpavy .

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie