Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Vedľa jahôd mám vždy tieto dve rastliny. Nikdy v živote som nemala sladšie a väčšie plody

20.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/cha_cha). Najchutnejšie jahody získate z vlastného pozemku. Viete, čo by ste nemali sadiť vedľa jahôd a v akej spoločnosti sa cítia chutne? S týmito rastlinami získate dobrú úrodu plodov a ušetríte si prácu s ošetrovaním. Čo nesadiť vedľa jahôd a v akej spoločnosti sa cítia chutne?Foto: shutterstock/cha_cha Pestovanie jahôd […]
Menej ako 1 min. min.

20.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/cha_cha).

Najchutnejšie jahody získate z vlastného pozemku. Viete, čo by ste nemali sadiť vedľa jahôd a v akej spoločnosti sa cítia chutne? S týmito rastlinami získate dobrú úrodu plodov a ušetríte si prácu s ošetrovaním.

Čo nesadiť vedľa jahôd a v akej spoločnosti sa cítia chutne?
Foto: shutterstock/cha_cha

Pestovanie jahôd nie je problematické, ale je užitočné vedieť, ktoré okolia im prospievajú. Vzťahy medzi rastlinami môžete využiť na pozitívne ovplyvnenie ich pestovania. Pri plánovaní pozemku s týmito chutnými, sladkými plodmi sa to oplatí vziať do úvahy. Takto má vaša úroda potenciál byť skutočne pôsobivá.

Čo sadiť vedľa jahôd? Dobré susedstvo je pre jahody lepšie ako hnojivo

Mnohé rastliny na seba navzájom pozitívne pôsobia, preto je rozumné pestovať ich vedľa seba. Niektoré potláčajú burinu, iné hnoja pôdu a ďalšie vyháňajú škodcov, ktorí napádajú susedné rastliny. Takéto pestovanie nazývame medziplodiny. Ak vysadíte fazuľu a hrach vedľa jahôd, sadenice budú bujne a rýchlo rásť. Bude to vďaka dusíku, ktorý sa do pôdy dostane vďaka strukom. Mäta pieporná je tiež výborným doplnkom jahôd. Nielenže obohatí chuť plodov, ale jej aróma odradí aj škodcov.

Pri pestovaní jahôd sa oplatí vedieť, ktoré rastliny pestovať v ich okolí.
Foto: shutterstock/Dan Race

Ak chcete byť bez buriny, zasejte medzi jahody špenát. Potlačí rast burín a keďže nerastie príliš vysoko, neohrozuje kríky. Harmanček pestovaný vedľa záhonu priláka opeľujúci hmyz. Medziplodiny sú skvelým spôsobom, ako si v záhrade zabezpečiť dobrú úrodu.

Čo nesadiť vedľa jahôd? Susedstvo týchto rastlín môže znamenať katastrofu

Existujú rastliny, ktoré vám môžu účinne znepríjemniť pestovanie jahôd. Nikdy v ich blízkosti nepestujte kapustovitú zeleninu, kel alebo karfiol. Tieto rastliny obsahujú látky, ktoré bránia rozvoju plodov. Mohlo by sa zdať, že spoločnosť jahôd bude jahodám vyhovovať. Nič nemôže byť ďalej od pravdy. Jahody rastú pod kríkmi v takej miere, že sterilizujú pôdu. Okrem toho ich napádajú podobné choroby, takže ich vysadením vedľa seba riskujete, že sa obe plodiny zničia súčasne.

Kapustu nikdy nevysádzajte v blízkosti jahôd.
Foto: shutterstock/Tatevosian Yana

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Samotné zalievanie nestačí. Nakrájajte, pridajte vodu a zalejte záhony. Jahody neboli nikdy sladšie

Uplatňujem rady záhradníka v praxi. Teším sa, keď vidím, ako sa v záhrade objavujú jahody

The post Vedľa jahôd mám vždy tieto dve rastliny. Nikdy v živote som nemala sladšie a väčšie plody appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie