Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Vedli jsme málo kontaktní kampaň bez dynamiky, přiznala Maříková. Upadnout není ostuda, míní

Mezi sedmi subjekty, které uspěly v evropských volbách, skončilo SPD poslední. V Evropském parlamentu tak zasedne jen dosavadní europoslanec Ivan David. Podle poslankyně Karly Maříkové (SPD) může být neúspěch způsoben tím, že celá řada voličů nepřišla k volbám, protože prostě nemají rádi Evropskou unii. „Musíme si ale přiznat, že to může být i špatné zvolení kandidátky i málo kontaktní […]
Menej ako 1 min. min.

Mezi sedmi subjekty, které uspěly v evropských volbách, skončilo SPD poslední. V Evropském parlamentu tak zasedne jen dosavadní europoslanec Ivan David. Podle poslankyně Karly Maříkové (SPD) může být neúspěch způsoben tím, že celá řada voličů nepřišla k volbám, protože prostě nemají rádi Evropskou unii. „Musíme si ale přiznat, že to může být i špatné zvolení kandidátky i málo kontaktní kampaň, která neměla dynamiku,“ uvedla Maříková v pořadu K věci na CNN Prima NEWS.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Fiala by mohl se ctí odejít dělat eurokomisaře, tvrdí Valeš. Podle něj by tím pomohl ODS

Podle ní není ale ostuda upadnout. „To může v životě každý, ale musí se zvednout a jít dál. My samozřejmě máme co nabídnout. Držíme se stále svého programu, nejsou za námi žádné korupční kauzy. Pevně věříme, že se voliči vrátí zpátky,“ sdělila poslankyně.

Zároveň přiznala, že SPD udělalo v kampani řadu chyb. „V neděli nás čeká grémium, kde si o tom určitě popovídáme. Nalijeme si čistého vína a řekneme si, jak by to šlo dělat jinak. Je nutné, abychom zamakali a postavili se na vlastní nohy,“ řekla Maříková.

Podle komentátorky Karoliny Stonjekové může být za neúspěchem SPD i předseda Tomio Okamura. Ten podle ní „dělal maximum pro to, aby strana selhala“. „Už samotná kandidátka byla tristní,“ sdělila ve vysílání CNN Prima NEWS. Poznamenala také, že výběr byl mylný vzhledem k tomu, že SPD má především levicově orientovaný elektorát. „Příznivcům byl naservírován pravicový libertarián Petr Mach, který své působení v europarlamentu (Mach byl zákonodárcem v letech 2014 až 2017 za Svobodné, pozn. red.) zabalil a přenechal své místo Jiřímu Payneovi. Dalším problémem bylo spojení s Trikolorou,“ vyjmenovala komentátorka.

Podle Maříkové má ale Tomio Okamura v SPD pevnou pozici. „Za tři měsíce budou krajské volby. Já bych v tuto chvíli k nějakým změnám byla velmi skeptická. Mohlo by nám to naopak ublížit. Přiznejme si, že Tomio Okamura je hlavní tváří SPD a díky tomu nás lidé volí,“ zdůraznila poslankyně.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Nové detaily o střelbě na UK? V zahraničí by ministr nabídl rezignaci, říká Kubáček

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie