Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Veľa Slovákov nevie, na čo je diera v doske na krájanie

Je ťažké variť bez dosky na krájanie. Nechceme si zničiť kuchynskú linku alebo stôl ostrými nožmi. A málokedy máme len jeden. Na krájanie chleba, zeleniny alebo syra sa oplatí mať drevenú. Plastové alebo bambusové sú vhodnejšie na prípravu surového mäsa a rýb, pretože nenasiaknu žiadnu šťavu. Všetko sa krásne utrie bez zvyškov. Potom sú na […]
Menej ako 1 min. min.

Je ťažké variť bez dosky na krájanie. Nechceme si zničiť kuchynskú linku alebo stôl ostrými nožmi. A málokedy máme len jeden. Na krájanie chleba, zeleniny alebo syra sa oplatí mať drevenú.

Plastové alebo bambusové sú vhodnejšie na prípravu surového mäsa a rýb, pretože nenasiaknu žiadnu šťavu. Všetko sa krásne utrie bez zvyškov. Potom sú na trhu sklenené dosky na krájanie, ktoré okrem väčšinou pekného dizajnu ponúkajú aj nepríjemný hluk pri krájaní.

Otvor nielen na zavesenie

Či už sú naše dosky na krájanie malé alebo väčšie, často obsahujú aj okrúhle alebo oválne otvory. Na prvý pohľad si myslíme, že slúžia na zavesenie alebo sú tam preto, aby sa ľahšie držali. Napríklad pri umývaní riadu. To všetko je určite výhoda, ale existuje aj iný účel. A nie je taký zrejmý.

Tento otvor môžete použiť na presunutie nadrobno nakrájanej zeleniny alebo klobásy do menšej misky, hrnca alebo kastróla. Bez toho, aby ste sa museli obávať, že ich rozsypete po okolí, čo sa často môže stať, ak je doska na krájanie väčšia ako nádoba, do ktorej máte zasiahnuť. Tento otvor vám tak môže ušetriť starosti s následným vyberaním, zametaním a utieraním spadnutých ingrediencií.

Toto musíte vyskúšať

Možno si myslíte, že je to vtip, ale existujú ukážky, ako to urobiť. A nie je nič jednoduchšie ako si to vyskúšať. Možno vám táto nová metóda uľahčí prácu a zamilujete si ju. A ak nie, dieru v doske na krájanie aj tak nezavrhnite z vyššie uvedených dôvodov.

V priloženom videu si môžete pozrieť nielen netradičné využitie otvoru v doske na krájanie, ale aj mnoho ďalších pomôcok, ktoré vám môžu uľahčiť prácu v kuchyni. Napríklad ako odstrániť tuk z omáčky, opiecť starý chlieb alebo nastrúhať hlávku kapusty škrabkou na zemiaky.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie