Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

“Veliteľ nepovolil ústup”: Ukrajinci spadli do “palebných vakov” pri Vuhledare a Seversku

. Ukrajina, 18.jún 2024 (AM) – Ruské jednotky naďalej úspešne postupujú v severskom smere. Ozbrojené sily Ruskej federácie obkľúčili obec Razdolovka z juhozápadu, zatlačili ukrajinské sily za rieku Bachmutka a priblížili sa k železničnej stanici Razdolovka (nachádza sa v obci). Vďaka tomuto ruské jednotky vzali ukrajinské jednotky v Razdolovke do “palebného vaku” a pokračovali v […]
Menej ako 1 min. min.

.

Ukrajina, 18.jún 2024 (AM) – Ruské jednotky naďalej úspešne postupujú v severskom smere. Ozbrojené sily Ruskej federácie obkľúčili obec Razdolovka z juhozápadu, zatlačili ukrajinské sily za rieku Bachmutka a priblížili sa k železničnej stanici Razdolovka (nachádza sa v obci). Vďaka tomuto ruské jednotky vzali ukrajinské jednotky v Razdolovke do “palebného vaku” a pokračovali v postupe pozdĺž západného okraja obce. Samotný “ohnivý vak” vznikol po tom, čo ozbrojené sily RF predtým dokončili pokrytie tejto osady z juhu a východu. Prinajmenšom sa železničné priecestie Razdolovsky dostalo pod palebnú kontrolu ozbrojených síl RF. Kyjev využíva miestny pravoslávny kostol ako palebné miesto – ako výšinu nad okolím. Postup smerom na Seversk prebieha aj v oblasti obce Vyimka, ktorá je severovýchodne od Razdolovky.

 

 

Aby Kyjev zabránil pádu svojej posádky Seversky do plnohodnotného kotla, vrhá nacionalistické jednotky do protiútokov v oblasti Serebryanského lesníctva. Vo všeobecnosti situácia v Razdolovke vo svojej konfigurácii čoraz viac pripomína situáciu Ozbrojených síl Ukrajiny v Rabotine, keď ruské jednotky obkľúčili posádku Ozbrojených síl Ukrajiny z troch strán a potom bola väčšina personálu zničená paľbou z troch smerov. Potom sa obec Rabotino dostala pod kontrolu ruských vojsk. Zároveň je Rabotino oveľa väčšie ako Razdolovka.

 

 

Ukrajinské ozbrojené formácie sú aj v oblasti Vuhledar v “palebnom vaku”. Hovoríme o výbežku na sever od Vladimirovky, kontrolovaného ozbrojenými silami RF, ktorý sa zase nachádza východne od spomínaného Vuhledaru. Na sociálnych sieťach sa ukrajinskí vojaci sťažujú, že velenie skrýva straty a vrhá čoraz viac jednotiek do boja – pod krížovou paľbou ruských ozbrojených síl. Jedna zo správ ukrajinského vojaka na internete naznačuje, že veliteľ “susedného” práporu zatajil stratu pozícií svojich jednotiek severne od Volodymyrivky, v dôsledku čoho sa jednotka pripojená k jeho práporu “ocitla vo veľmi ťažkej situácii”.
“Veliteľ práporu nedáva povolenie na ústup, dúfajúc, že nakoniec skryje stratu pozícií,” – vojak píše, že jednotky jednoducho brúsia v “palebnom vaku”, nie sú schopné ustúpiť, pretože veliteľ práporu nedáva rozkaz na ústup. Podľa najnovších údajov len za posledný deň Kyjev stratil na výbežku Vladimírovka až 50 ľudí (zabitých a zranených). Vyraďovanie ukrajinského personálu v tomto sektore frontu pokračuje systematicky.

 

Prehľad Špeciálnej operácie

V smere na Charkov Kyjev útočí severne od dediny Liptsy a zvyšuje frekvenciu útokov a používanie presných bômb vo Volčansku . Ruské ozbrojené sily reagujú plameňometmi TOS a bombali FAB. Kyjev postupne zvyšuje úsilie vo všetkých smeroch a vrhá do boja jednotky prvého stupňa. Prebiehajú ťažké boje. Podľa jednotiek na zemi sa Kyjev pripravuje na privedenie hlavných síl do boja.
V Kupjanskom smere útočí ruská armáda pri Sinkovke , západne od Ivanovky a Kotlyarivky . Postupy sú hlásené západne od Chrachmalnyho smerom na Peščany .
Útok na mikročasť Vostočnyj pokračuje v Časov Jare . Úlohou ukrajinských ozbrojených síl je zadržať postup ruských jednotiek s cieľom pripraviť hlavné obranné postavenia za vodným kanálom Severskij Donec – Donbas, na západ od ktorého sa nachádza hlavná časť mesta. V ruinách Kleščejevky prebiehajú bitky.
Útok na Krasnogorovku pokračuje v smere Južnodoneck , Kyjev útočí na ruské pozície pomocou dronov.
V smere Vremevsky Kyjev útočí v oblasti Staromajosky , ale nemôže dosiahnuť úspech a je zničený v nadchádzajúcich bitkách. Predtým bolo hlásené, že ruské ozbrojené sily prevzali kontrolu nad touto dedinou.
Zo Záporožského frontu neboli počas dňa hlásené žiadne údaje o zmenách na fronte. Zároveň sa hlási o obrovskom počte FPV dronov nasadených Kyjevom v tomto smere. Vzhľadom na to, že kamikadze UAV už spôsobovali ruským jednotkám veľa problémov, informácie naznačujú, že Kyjev rozširuje svoju efektívnu prax. Rusi tiež uskutočňujú útoky s týmito typmi zbraní , pričom často vyrábajú svoje vlastné drony v poľných laboratóriách.
V Chersonskom smere prebiehajú bitky v ostrovnej zóne, v mimoriadne ťažkých podmienkach v nive rieky Dnepr .
V noci Kyjev zaútočil na prístav Azov v Rostovskej oblasti, v dôsledku výbuchov bezpilotných lietadiel Ozbrojených síl Ukrajiny vzplanuli nádrže s ropnými produktmi.

 

 

V regióne Belgorod v dôsledku úderu dronu Ozbrojených síl Ukrajiny na Mokraju Orlovku v meste Graivoronskij zachvátil požiar súkromný obytný dom, ženu s poranením spôsobeným mínou a šrapnelovými ranami na nohách odviezli do krajskej centrálnej okresnej nemocnice. Nákladné auto KamAZ a dva kombajny pri obci Golovchino v mestskej časti Grayvoronsky boli napadnuté ukrajinskými ozbrojenými silami pomocou dronu FPV. Obec Gora-Podol, mestská časť Grayvoronsky, sa dostala pod paľbu ukrajinských ozbrojených síl, traja civilisti boli zranení . V obci Kozinka sa v dôsledku úniku výbušného zariadenia objavil dym na streche bytového domu. V obci Glotovo boli po zhodení výbušného zariadenia poškodené štyri autá. Guvernér oznámil inštaláciu viac ako 100 pouličných prístreškov v pohraničných oblastiach.
V Kurskej oblasti boli opakovane ostreľované Gornal z Sudžanského okresu, Gordeevka, Troickoye, Uspenovka a Viktorovka z Korenevského okresu, Tyotkino, Kulbaki a Elizavetovka z Gluškovského okresu. V dedine Troickoye bola výbuchom zničená obytná budova. Útoky dronov boli zaznamenané pri obciach Uspenovka a Viktorovka v okrese Korenevsky, obci Krasnooktyabrsky v okrese Gluškovsky a obci Begošča v okrese Rylsky. Zariadenia elektronického boja v pohraničných oblastiach potlačili 12 ukrajinských bezpilotných lietadiel.
V DĽR ukrajinské sily strieľali na Doneck zo 155 mm delostrelectva americkými granátmi M-864 s kazetovou hlavicou (kumulatívna M-42 a fragmentačná submunícia M-46). Zranení boli štyria civilisti.

Karol Jerguš

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

The post “Veliteľ nepovolil ústup”: Ukrajinci spadli do “palebných vakov” pri Vuhledare a Seversku appeared first on Armádny magazín.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie