Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Veľká automobilka vyhlásila bankrot

Americký výrobca elektromobilov Fisker požiadal v pondelok neskoro večer o ochranu pred veriteľmi podľa kapitoly 11 amerického zákona o bankrote. To by mu malo umožniť, aby predal svoje aktíva a reštrukturalizoval dlh. TASR o tom informuje na základe správy agentúry Reuters. Spoločnosť, ktorú založil automobilový dizajnér Henrik Fisker, už vo februári vyjadrila pochybnosti o schopnosti […]
Menej ako 1 min. min.

Americký výrobca elektromobilov Fisker požiadal v pondelok neskoro večer o ochranu pred veriteľmi podľa kapitoly 11 amerického zákona o bankrote. To by mu malo umožniť, aby predal svoje aktíva a reštrukturalizoval dlh. TASR o tom informuje na základe správy agentúry Reuters.

Spoločnosť, ktorú založil automobilový dizajnér Henrik Fisker, už vo februári vyjadrila pochybnosti o schopnosti pokračovať v podnikaní. Potom v marci skrachovali rokovania s veľkou automobilkou o investícii, čo Fisker prinútilo obmedziť činnosť.

Čelili sme, podobne ako iné spoločnosti v odvetví elektromobilov, rôznym trhovým a makroekonomickým prekážkam, ktoré mali negatívny vplyv na našu schopnosť efektívne fungovať,“ uviedol Fisker vo vyhlásení.

Po zhodnotení všetkých možností pre naše podnikanie sme sa rozhodli, že predaj našich aktív v súlade s kapitolou 11 bankrotového zákona je pre firmu najživotaschopnejšou cestou.

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah

Obchodovanie je riskantné a môžete pri ňom stratiť časť alebo celý investovaný kapitál. Poskytnuté informácie slúžia len na informačné a vzdelávacie účely a nepredstavujú akýkoľvek typ finančného poradenstva a/alebo investičného odporúčania.

Automobilka Fisker požiadala o ochranu pred veriteľmi

Fisker požiadal o ochranu pred veriteľmi v štáte Delaware, pričom odhaduje hodnotu svojich aktív na 500 miliónov až 1 miliardu dolárov (466,77 milióna až 933,53 milióna eur) a hodnotu záväzkov na 100 miliónov až 500 miliónov dolárov.

Po tom, čo sa Fiskeru nepodarilo získať finančné prostriedky od veľkého výrobcu automobilov, podľa agentúry Reuters to bola japonská automobilka Nissan, firma začala skúmať svoje možnosti vrátane reštrukturalizácie. Pozastavila výrobu ako aj investície do budúcich projektov, kým neuzavrie partnerstvo s nejakou automobilkou, a rozhodla sa znížiť počet zamestnancov približne o 15 %.

Spoločnosť Fisker v roku 2023 vyrobila viac ako 10 000 elektromobilov, zákazníkom však dodala len okolo 4 700 vozidiel. Pôvodne chcela v tomto roku dodať 20 000 až 22 000 vozidiel, ale už v polovici marca musela pre finančné problémy zastaviť produkciu.

The post Veľká automobilka vyhlásila bankrot appeared first on KRYPTOMAGAZIN.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie