Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Veľká sieť predajní vydala varovanie. Slováci sa môžu stať obeťami podvodu

Sociálne siete sú aktuálne zaplavené rôznymi typmi podvodov. Všetky sa snažia Slovákov nachytať na super výhodné ponuky, ktoré by nemali premeškať. Nebezpečenstvo je o to väčšie, ak podvodník cieli na najviac zraniteľné skupiny ako sú seniori, alebo dokonca deti. Práve mladšie ročníky sa pokúša opantať podvod, ktorý zneužíva značku populárneho hračkárstva a ponúka obľúbenú stavebnicu Lego za […]
Menej ako 1 min. min.

Sociálne siete sú aktuálne zaplavené rôznymi typmi podvodov. Všetky sa snažia Slovákov nachytať na super výhodné ponuky, ktoré by nemali premeškať. Nebezpečenstvo je o to väčšie, ak podvodník cieli na najviac zraniteľné skupiny ako sú seniori, alebo dokonca deti.

Práve mladšie ročníky sa pokúša opantať podvod, ktorý zneužíva značku populárneho hračkárstva a ponúka obľúbenú stavebnicu Lego za vábivo nízke ceny. Dráčik varuje zákazníkov, že ide o podvod a reklama na Facebook zneužila jeho meno. Zákazníkom, ktorí sa nechajú nachytať, hrozí, že prídu o peniaze.

Profil ponúka stavebnice Lego za smiešnu sumu

Facebookový profil, ktorý nesie názov Dráčik-Slovensko, ponúka Slovákom výhodnú akciu na Lego. Problém je v tom, že ide o podvod. V skutočnosti nejde o oficiálnu stránku známeho hračkárstva.

Falošný Dráčik ponúka mimoriadnu akciu, v ktorej údajne vypredáva Lego s poškodeným obalom za symbolickú cenu. Navyše zákazníkom sľubuje aj dopravu úplne zadarmo.

Výpredaj stavebníc Lego! 3 obľúbené sady len za 2,00 €! Získajte 3 sady s poškodeným obalom len za 2,00 €. Obsah vo vnútri je úplne nepoškodený. Nenechajte si ujsť túto výnimočnú ponuku.

Dráčik ponúka Lego za 2 eurá. Zdroj: facebook.com/dracikslovensko

Takáto lákavá ponuka, ktorá zneužíva meno známeho hračkárstva, môže byť veľmi nebezpečná. Najmä teraz, v čase blížiacich sa letných prázdnin, kedy školáci namiesto učenia a krúžkov trávia čas doma a často aj s mobilom či tabletom v ruke.

Deti nevedia odolávať nástrahám digitálneho prostredia tak dobre ako dospelí a veľmi ľahko sa môže stať, že na ponuku Lega za dve eurá s nadšením kliknú. Problém nastane, ak majú vo svojom zariadení uloženú aj platobnú kartu.

The post Veľká sieť predajní vydala varovanie. Slováci sa môžu stať obeťami podvodu appeared first on KRYPTOMAGAZIN.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie