Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Veľké banky v Spojených štátoch plánujú zvyšovať dividendy, reagujú tak na správu Fedu o záťažových testoch

Veľké banky v Spojených štátoch v reakcii na výsledky najnovšieho kola stresových testov plánujú zvyšovať svoje dividendy, píše agentúra Reuters. Banka JPMorgan Chase v piatok oznámila, že dividendu za tretí štvrťrok zvýši zo sumy 1,15 dolára za akciu na 1,25 dolára za akciu. Spoločnosť zároveň s účinnosťou od 1. júla schválila program spätného nákupu akcií v objeme 30 […]
Menej ako 1 min. min.

Veľké banky v Spojených štátoch v reakcii na výsledky najnovšieho kola stresových testov plánujú zvyšovať svoje dividendy, píše agentúra Reuters.

Banka JPMorgan Chase v piatok oznámila, že dividendu za tretí štvrťrok zvýši zo sumy 1,15 dolára za akciu na 1,25 dolára za akciu. Spoločnosť zároveň s účinnosťou od 1. júla schválila program spätného nákupu akcií v objeme 30 miliárd dolárov. Bank of America dividendu za nasledujúci štvrťrok zvyšuje na 26 centov z predchádzajúcich 24 centov.

V prípade banky Citigroup má dividenda vzrásť z 53 centov na 56 centov za akciu. K obdobným krokom plánujú pristúpiť aj spoločnosti Morgan Stanley a Goldman Sachs.

Vysoké vládne dlhy môžu spôsobiť turbulencie na svetových finančných trhoch, upozorňuje medzinárodná banka

Americká centrálna banka v stredu oznámila, že všetky najväčšie finančné inštitúty v Spojených štátoch prešli jej záťažovými testami. Banky by tak mali zvládnuť aj silnú recesiu, pričom by ďalej mohli poskytovať úvery spotrebiteľom aj firmám.

Fed tento rok testoval 31 finančných inštitútov. V rámci hypotetického scenára predpokladal, že nezamestnanosť v USA vzrastie na 10 percent, hodnota komerčných nehnuteľností sa prepadne o 40 percent a ceny rezidenčných nehnuteľností o 36 percent. Podľa Fedu by všetky banky dokázali absorbovať straty, pričom ich kapitálové rezervy by zostali nad požadovaným minimom.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie