Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Veľké strúčiky cesnaku zo zeme vytiahneme iba pri tej najlepšej starostlivosti. Toto júnové hnojenie je vyskúšané a 100% účinné

Cesnak, na rozdiel od iných plodín, rastie a vyvíja sa stabilne napriek poveternostným podmienkam. V júni začína rastlinka zo všetkých síl pestovať hlávky a našou úlohou je rastlinkám v tom pomôcť. Aby sa cesnak naplno rozvinul, najlepšie hnojivo, ktoré možno v júni aplikovať, je monofosfát draselný! Pre cesnak zatiaľ nič lepšie nevymysleli monofosfát draselný obsahuje […]
Menej ako 1 min. min.

Cesnak, na rozdiel od iných plodín, rastie a vyvíja sa stabilne napriek poveternostným podmienkam. V júni začína rastlinka zo všetkých síl pestovať hlávky a našou úlohou je rastlinkám v tom pomôcť.

Aby sa cesnak naplno rozvinul, najlepšie hnojivo, ktoré možno v júni aplikovať, je monofosfát draselný! Pre cesnak zatiaľ nič lepšie nevymysleli monofosfát draselný obsahuje 2 najdôležitejšie látky pre rast klinčekov, a to: draslík 33% a fosfor 50%.

Obidve látky sa dajú bez problémov riediť vo vode pri izbovej teplote, s tým by nemali byť žiadne problémy.

Vďaka prítomnosti ľahko stráviteľného fosforu v hnojive rastliny rýchlejšie a lepšie tvoria nukleové kyseliny, urýchľujú a zlepšujú sa všetky metabolické procesy, stimuluje sa rast koreňov a tým aj strúčikov cesnaku.

Draslík v hnojive podporuje transport uhľohydrátov, podieľa sa na syntéze bielkovín, na raste klinčekov, podporuje akumuláciu živín v okopaninách a zvyšuje zimnú odolnosť a odolnosť plodiny voči suchu.

Po zaliatí cesnaku monofosfátom draselným rastlina posilní imunitný systém, ktorý v budúcnosti pomôže odolávať hubovým chorobám, ako sú: Alternaria, peronospóra, biela hniloba.

Hnojenie je veľmi rýchle a jednoduché, musíte zriediť 1 polievkovú lyžicu monofosforečnanu draselného v 10-litrovej zalievacej nádobe a zaliať 2 metre štvorcových výsadby cesnaku.

Po zaliatí cesnak zosilnie a strúčiky rýchlo vyrastú.

Pozrite si tiež:

°°°

Ak chcete vidieť aj ďalšie zaujímavé nápady a inšpirácie, zostaňte s nami!

Povedzte o nás Vašim priateľom

Nezabudnite dať “LIKE” na našu Facebook stránku, ak chcete dostávať nové inšpirácie každý deň!

The post Veľké strúčiky cesnaku zo zeme vytiahneme iba pri tej najlepšej starostlivosti. Toto júnové hnojenie je vyskúšané a 100% účinné appeared first on Šikovník.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie