Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Veľký úspech pre nášho skejtbordistu. Tury má miestenku na olympiádu do Paríža

Slovenský reprezentant v skejtbordingu Richard Tury si zabezpečil miestenku na OH 2024. Účasť v Paríži si zaistil postupom do finále disciplíny street na podujatí olympijskej kvalifikačnej série v Budapešti. Tury skončil v prvej časti kvalifikačnej série v Šanghaji na 19. priečke, v olympijskom rebríčku mu pred podujatím v Maďarsku patrila dvanásta pozícia. Na OH sa […]
Menej ako 1 min. min.

Slovenský reprezentant v skejtbordingu Richard Tury si zabezpečil miestenku na OH 2024. Účasť v Paríži si zaistil postupom do finále disciplíny street na podujatí olympijskej kvalifikačnej série v Budapešti.

Tury skončil v prvej časti kvalifikačnej série v Šanghaji na 19. priečke, v olympijskom rebríčku mu pred podujatím v Maďarsku patrila dvanásta pozícia.

Na OH sa kvalifikuje v každej disciplíne 20 najlepších podľa renkingu. Po postupe medzi finálovú osmičku v Budapešti je jasné, že olympiáda mu už nemôže ujsť. Definitívne potvrdenie zo strany svetovej federácie World Skate príde v pondelok, keď zverejní konečný olympijský rebríček.

Člen Športového centra polície obsadil v sobotnom semifinále v Budapešti so ziskom 248,20 bodu siedmu priečku. Osemčlenné finále, v ktorom sa Tury predstaví ako jediný Európan, bolo na programe v nedeľu o 12.00 hod.

“Síce mi nevyšiel jeden trik, ktorý som plánoval, ale strategicky to stačilo. Išiel som jazdu, ktorú viem, že som schopný zajazdiť a zapísať si tak potrebné skóre. Lebo počíta sa jedna jazda z dvoch,” povedal Tury pre RTVS. V maďarskej metropole išlo o všetko, jazdy na hrane však mnohým nevychádzali: “Dnes sme boli svedkami toho, že viacerí najlepší pretekári, ktorí išli predo mnou, toho veľa kazili. Veľa rozhoduje hlava. Je to náročné a ja som megašťastný, že môžem na tejto úrovni ťahať s tými najlepšími.”

Tury dosiahol výborný výsledok už v marci, keď sa dostal do finále podujatia WST Dubai Street. V ňom obsadil piatu priečku. Pod piatimi kruhmi sa predstaví premiérovo.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie