Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Velryba v Chorvatsku vyvolala pozdvižení. Může být nebezpečná, varují úřady turisty

Nejvíce hlášení mělo přijít v pondělí. Zaměstnanci NP prý zatím nemají žádné další informace. „Nevíme, o jaký druh se jedná,“ uvedli na Facebooku. ČTĚTE TAKÉ: Na Islandu havaroval autobus s 22 českými turisty. Dva skončili v umělém spánku Vyzvali však návštěvníky, aby se ke zvířeti v žádném případě nepřibližovali. Pokud by se v místech plavili a narazili na […]
Menej ako 1 min. min.

Nejvíce hlášení mělo přijít v pondělí. Zaměstnanci NP prý zatím nemají žádné další informace. „Nevíme, o jaký druh se jedná,“ uvedli na Facebooku.

ČTĚTE TAKÉ: Na Islandu havaroval autobus s 22 českými turisty. Dva skončili v umělém spánku

Vyzvali však návštěvníky, aby se ke zvířeti v žádném případě nepřibližovali. Pokud by se v místech plavili a narazili na něj, mají neprodleně informovat NP o poloze a času.

Národní park Mljet se nachází na stejnojmenném ostrově. Ten tvoří Jihodalmatské souostroví a leží zhruba 42 kilometrů od turisticky velmi oblíbeného Dubrovníku. Od druhého největšího chorvatského poloostrova Pelješac jej odděluje právě Mljetský průliv, kde měla být záhadná velryba spatřena.

Chorvatský zpravodajský portál Index v souvislosti se zprávou NP připomněl, že se začátkem loňského roku podařilo v tamních vodách spatřit rovnou celé hejno velryb. Tenkrát se majestátní kytovci objevili ve vodách poblíž města Komiže na západním pobřeží ostrova Vis. Velryby se podařilo zachytit na video.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Nejjedovatější ryba na světě s hlavou jako krajta sužuje Chorvatsko. Jak ji ve vodě poznat?

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie