Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Venezuelskí prokurátori si predvolali opozičného kandidáta Urrutiu kvôli sporu o výsledky volieb

Venezuelskí prokurátori si na pondelok predvolali opozičného kandidáta Edmunda Gonzáleza Urrutiu na výsluch v rámci trestného vyšetrovania po sporných prezidentských voľbách v krajine, uviedli v sobotu prokurátori. TASR o tom informuje podľa správy agentúry AFP.   González Urrutia bude vypovedať v rámci vyšetrovania zverejnenia volebných záznamov, ktoré podľa opozície dokazujú, že ich kandidát porazil prezidenta Nicolása […]
Menej ako 1 min. min.

Venezuelskí prokurátori si na pondelok predvolali opozičného kandidáta Edmunda Gonzáleza Urrutiu na výsluch v rámci trestného vyšetrovania po sporných prezidentských voľbách v krajine, uviedli v sobotu prokurátori. TASR o tom informuje podľa správy agentúry AFP.  

González Urrutia bude vypovedať v rámci vyšetrovania zverejnenia volebných záznamov, ktoré podľa opozície dokazujú, že ich kandidát porazil prezidenta Nicolása Madura.

Španielsko vyzvalo Venezuelu na zverejnenie podrobných výsledkov volieb

Venezuelský generálny prokurátor Tarek William Saab, ktorý je podľa AFP považovaný za Madurovho spojenca, v piatok avizoval predvolanie. Povedal, že González Urrutia bude musieť vysvetliť svoju “neposlušnosť” voči úradom. Saab tvrdí, že opozičná internetová stránka zverejnením podľa nej autentických výsledkov volieb “uzurpovala” právomoci Národnej volebnej rady (CNE).

Za víťaza prezidentských volieb vyhlásila Madura CNE lojálna súčasnému prezidentovi. Podľa nej získal 52 percent hlasov, zatiaľ čo kandidáta opozície podporilo 43 percent voličov. CNE však nezverejnila podrobné výsledky, čo zdôvodnila kybernetickým útokom na svoje systémy. Madurovo víťazstvo vo štvrtok potvrdil aj venezuelský Najvyšší súd. AFP pripomenula, že 74-ročného Gonzáleza Urrutiu nebolo vidieť na verejnosti od 30. júla, keď vystúpil na demonštrácii opozície.

Generálna prokuratúra začala 6. augusta vyšetrovanie voči Gonzálezovi Urrutiovi a opozičnej líderke Maríi Corine Machadovej za “uzurpovanie funkcie, šírenie nepravdivých informácií, nabádanie na nerešpektovanie zákonov, podnecovanie k vzbure a založenie zločineckej organizácie”.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie