Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Věřili, že má zbraň. Policista v USA povalil 13letého hocha na zem, kolega pak dítě zastřelil

Policisté z jednotky prevence kriminality zastavili dvojici 13letých chlapců krátce po 22. hodině. V oblasti totiž podle serveru CBS News zrovna vyšetřovali sérii krádeží. V průběhu výslechu ale začal jeden z nich utíkat. Policisté si všimli, že v ruce drží něco, co připomíná střelnou zbraň. ČTĚTE TAKÉ: Hromadné neštěstí v New Yorku: Dodávka najela do nehtového studia. Zabila čtyři lidi […]
Menej ako 1 min. min.

Policisté z jednotky prevence kriminality zastavili dvojici 13letých chlapců krátce po 22. hodině. V oblasti totiž podle serveru CBS News zrovna vyšetřovali sérii krádeží. V průběhu výslechu ale začal jeden z nich utíkat. Policisté si všimli, že v ruce drží něco, co připomíná střelnou zbraň.

ČTĚTE TAKÉ: Hromadné neštěstí v New Yorku: Dodávka najela do nehtového studia. Zabila čtyři lidi

Hocha doběhli a jak je vidět na záběrech na sociálních sítích, povalil ho jeden z nich na zem a strhla se bitka. Autorka videa na záznamu křičí: „Opatrně, opatrně, ano? Jste na kameře.“ K zápasící dvojici přiběhne další z policistů a vystřelí jednu ránu. „Panebože, vy jste ho zastřelili!“ ozvala se žena.

„Policista z města Utica nakonec jednou vystřelil a chlapce během souboje na zemi zasáhl,“ přiznal následně policejní náčelník Mark Williams. Video kolující po sociálních sítích ale policie označila za zavádějící. Neukazuje podle ní celý incident.

Policisté okamžitě začali s resuscitací. Hoch, podle amerických médií šlo o Nyaha Mwaye, byl poté převezen do nemocnice. Tam svým zraněním podlehl. Po incidentu našli na místě zbraň, která připomínala Glock 17 s odnímatelným zásobníkem. „U této repliky pistole nakonec bylo zjištěno, že jde o pistoli na pelety,“ uvedl Williams.

„Naše soustrast patří rodinám a celé komunitě,“ řekl podle New York Postu náčelník na sobotní tiskové konferenci. „Je to tragický a traumatický incident pro všechny zúčastněné,“ dodal. Chlapec byl potomkem uprchlíků z Myanmaru, někdejší Barmy.

„Přijeli jsme do Spojených států, abychom zde získali vzdělání a dobrou práci v naději na klidný život po desetiletích sporů a násilí v Myanmaru,“ řekl Lay Htoo, který se identifikoval jako jeden z Nyahových bratranců pro agenturu Associated Press.

Podle bratrance měl hoch rád matematiku, fotbal a trávil čas s přáteli, když se nestaral o své mladší sourozence. Někdy také studoval se svými přáteli Bibli, ačkoli členové jeho rodiny jsou buddhisté.

Policisté na placené dovolené

Na památku chlapce se ve městě Utica konala v sobotu vigilie při svíčkách, v neděli následoval také protest.

Tři policisté, kterých se incident týká, dostali placenou dovolenou. Střelbu bude vyšetřovat kancelář generálního prokurátora, v plánu je i interní šetření. Střelcem má být Patrick H., u incidentu byli také Bryce P. a Andrew C.

V Utice, městě, ve kterém žije asi 65 tisíc obyvatel, tvoří uprchlíci z Myanmaru početnou menšinu. Podle CBS jich tam bydlí asi 4 200.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Střelba v Libčevsi u Loun: Muž se zabarikádoval v bytě, zadržela ho zásahová jednotka

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie